Regiunea Attica: În caz de vreme rea, Direcția Generală de Circulație recomandă cetățenilor următoarele

Regiunea Attica: În caz de vreme rea

Din ordinul guvernatorului regional al Atticii G.A. Batolis, mecanismul regiunii Attica este în stare de așteptare și în permanență în alertă din cauza previziunilor de evenimente meteorologice severe, pentru a interveni oriunde este necesar în cadrul responsabilităților sale și pentru a asista în activitatea municipalităților și a pompierilor, dacă este necesar, cu scopul de a proteja siguranța și facilitarea cetățenilor.

Direcția Generală de Trafic din regiunea Attica recomandă tuturor cetățenilor următoarele:

Evitați mișcările inutile
Șoferii nu trebuie să circule fără lanțuri și nu trebuie să-și parcheze vehiculele pe marginea drumului pentru a nu împiedica mașinile de deszăpezire.

Respectați instrucțiunile Ministerului Protecției Civile și Traficului, și în orice caz dacă sunt nevoiți să se deplaseze în timpul fenomenelor meteorologice.

De menționat că regiunea Attica și-a asigurat 5.000 de tone de sare și încă 3.000 de tone în rezervă dacă va fi nevoie, în timp ce va avea peste 85 de pluguri de zăpadă de toate felurile răspândite în toată Attica.

Totodată, se îngrijește disponibilitatea micilor canale de zăpadă care să faciliteze accesul în spitale, dacă este cazul, precum și vehicule 4X4 închiriate de Protecția Civilă care vor ajuta cetățenii care trebuie să se deplaseze din motive de sănătate.