Volos Toți se pregătesc pentru noile probleme generate de vremea rea

În orașul Volos, care încă se confruntă cu consecințele devastatoare ale inundațiilor produse de torentul care a lovit zona, autoritățile locale, serviciile de protecție civilă și municipalitatea sunt în alertă, având în vedere prognoza meteo EMY, care prevede că noua furtună așteptată de luni va afecta și regiunea Magnesia, care încă se recuperează de la distrugerile provocate de moartea tragică a lui Daniel.

În Volos, unde pagubele structurale și economice sunt considerabile, locuitorii depun eforturi titanice pentru a-și curăța casele și afacerile de apă, noroi și detritusuri care au acoperit întregi cartiere odată cu revărsarea râului Krausidona.

Numeroase echipe din regiunea Tesalia lucrează neîncetat pentru a curăța albia râului Krausidos, care s-a umflat semnificativ, aducând cu sine tone de pietre și bușteni smulși din versanții Pelion, provocând inundații distrugătoare în orașul Volos.

Echipele de intervenție au reconfigurat albia Krausidon și au creat depozite de pietre pentru a face față vremii nefavorabile și iernii iminente, deoarece refacerea completă a albiei necesită lucrări ample și consumatoare de timp.

În același timp, autoritățile locale din Volos continuă să efectueze operațiuni de curățare a principalelor străzi și piețe, acoperite de noroi. Sistemele de canalizare sunt, de asemenea, spălate și curățate pentru a face față posibilelor ploi abundente.

Viceguvernatorul Magnesiei, Dorothea Kolyndrini, a subliniat că au fost eforturi susținute pentru a restabili rețelele și comunicarea în zonele afectate, astfel încât oamenii să poată reveni la o anumită normalitate. Cu toate acestea, pagubele din regiunea Pelion sunt colosale, cu pierderi semnificative de drumuri, poduri, autovehicule, locuințe și proprietăți, precum și pierderi de vieți omenești, cu un număr total de șase victime în Magnesia.

De asemenea, se amintește că recent, orașul Volos a recuperat furnizarea de apă potabilă, după o perioadă de 18 zile de întrerupere cauzată de distrugerea rețelei. Cu toate acestea, Pagasitikos se confruntă cu o problemă suplimentară, deoarece este afectat de substanțe toxice care interzic înotul și apropierea de țărm, iar apele poluate ale râului Pineos ajung în Golful Pagasitikos.

Aceasta a dus la intervenția Parchetelor din Larissa și Volos și la inițierea de procese împotriva tuturor celor responsabili, conform declarațiilor primarului din Volos, Achillea Beo.

În contextul noii amenințări aduse de condițiile meteorologice nefavorabile, se iau măsuri și pentru a face față situației din Lacul Karla, care și-a depășit limitele și prezintă riscul inundațiilor în satele din apropierea traseului dintre Volos și Larissa.

Share the news with your friends