Asistență pentru Brigăzile de Pompieri din partea Autorităților Locale și altor Organizații

Într-un efort susținut și folosind toate mijloacele disponibile, fronturile luptei împotriva incendiilor sunt sprijinite pentru a face față amenințării. Mai multe Primării își aduc contribuția prin trimiterea de vehicule și resurse către forțele de pompieri. Iată câteva exemple semnificative:

Municipiul Nea Philadelphia – Nea Chalkidona a comunicat că: “Astăzi, resursele noastre municipale se alătură eforturilor pompierilor din Municipiul Acharnon. Cu echipele de apărare împotriva incendiilor la datorie 24 de ore, împreună cu sistemele automate de stingere, ne ocupăm de protejarea pădurilor noastre. Cetățenilor li se recomandă să fie cu mare atenție și să evite comportamentele care pot declanșa neglijențe și incendii.”

Ajutor pentru forțele de pompieri din partea Administrației Locale și a altor organe

Municipiul Ilio a anunțat că: “Primarul Nikos Zenetos al Municipiului Ilio, împreună cu personalul și vehiculele de transport de apă ale administrației locale, se angajează în lupta împotriva incendiilor din zona Tribului. Suntem alături de Primarul Christos Pappous și cetățenii Tribului în această luptă pentru salvarea vieților, a animalelor, a proprietăților și a mediului.”

Ajutor pentru forțele de pompieri din partea Administrației Locale și a altor organe

Municipiul Peristeri a răspuns cu trimiterea de cisterne și personal de Protecție Civilă în zonele Parnitha, Fyli, Menidi, Hasia și Aspropyrgos, contribuind esențial la eforturile de stingere a incendiilor.

În plus, mai multe municipalități îndeamnă cetățenii să gestioneze cu grijă gunoiul. De exemplu, Municipiul Nea Ionia a emis următorul anunț: “Datorită închiderii temporare a Depozitului Phylis din cauza incendiului izbucnit la data de 22.8.23, solicităm cetățenilor din Nea Ionia să limiteze eliminarea deșeurilor.

Ajutor pentru forțele de pompieri din partea Administrației Locale și a altor organe

În această perioadă, vă rugăm să reduceți aruncarea de gunoi, obiecte voluminoase și resturi. Vă mulțumim pentru înțelegere.”

În multe situații, evenimentele culturale planificate în municipii au fost amânate din considerente legate de atmosfera tensionată. Cei interesați sunt sfătuiți să verifice informațiile actualizate.

Voluntarii în Apărarea împotriva Incendiilor de Pădure din Attica

Echipa de intervenție rapidă în caz de incendiu a Asociației pentru Apărarea Pădurilor Attica lucrează cu vehiculele sale pentru a ajuta la oprirea incendiilor pe șoseaua Parnitha.

Ajutor pentru forțele de pompieri din partea Administrației Locale și a altor organe

Crucea Roșie Elenă: Contribuția valoroasă a voluntarilor în lupta împotriva incendiilor din Agia Paraskevi Menidi

Conform anunțului EES: “Voluntarii din cadrul organizației Samaritenii – Salvatorii s-au mobilizat imediat pentru a sprijini eforturile pompierilor și a cetățenilor din zonele afectate de incendiul din Parnitha, mai ales în Agia Paraskevi Menidi, unde flăcările au distrus mai multe locuințe. Echipa numeroasă de voluntari Samariteni – Salvatori din Atena a mers în acea zonă pentru a sprijini pompierii în operațiunile de stingere dificile. De asemenea, acești voluntari au jucat un rol crucial în evacuarea sigură a cetățenilor afectați și au oferit prim ajutor celor care aveau nevoie, inclusiv tratament pentru arsuri ușoare și alte probleme de sănătate cauzate de fum.”

Ajutor pentru forțele de pompieri din partea Administrației Locale și a altor organe

De asemenea, voluntarii EES au salvat mai multe animale de companie din pericolul incendiilor.

Nu trebuie să trecem cu vederea eforturile depuse pentru salvarea a numeroase animale de companie abandonate în zonele afectate de incendii. Voluntarii Samariteni – Salvatorii EES au găsit și tratat aceste animale, oferindu-le un adăpost sigur. EES îndeamnă cetățenii să nu lase animalele de companie legate sau în cuști în zonele expuse incendiilor.