Grecia se confruntă cu o furtună puternică: ploi abundente și ninsoare sunt așteptate odată cu sosirea furtunii Alexis

Vremea furtunoasă așteptată în zilele următoare, ca urmare a furtunii Alexis, este de așteptat să ducă la schimbări vizibile ale condițiilor meteo în Grecia. În Atena sunt așteptate ploi abundente și în Marea Egee și Ionică sunt așteptate vânturi puternice de 9 Beaufort, ceea ce poate cauza probleme rutelor de coastă cu feribotul.

Meteorologia prezice și ninsori în munții din nordul Greciei și poate în zonele semi-muntoase, în timp ce ninsorile pot cădea temporar și în zone specifice precum munții Salonic, Parnasul sau Kalavryta.

Astăzi vor fi martorii unor ploi și în diverse regiuni ale țării, cu o creștere a norilor, precipitații locale, și furtuni împrăștiate în unele regiuni, precum Ionica, în timp ce norii vor crește temporar în restul regiunilor.

De asemenea, se așteaptă o vizibilitate scăzută dimineața și seara, cu formarea de ceață și cel mai bine este să fiți atenți din cauza mișcării prafului african spre sud.

Temperaturile vor scădea ușor, fiind de așteptat să se situeze între 8 și 19 grade Celsius în nord, iar între 9 și 23 de grade Celsius în restul regiunilor.

Începând de luni, va fi frig, dar condițiile se așteaptă să se îmbunătățească de marți odată cu revenirea vântului de sud-vest și cu o ușoară îmbunătățire a vremii.