Incendiu: recomandări ale Asociației Medicale din Atena pentru grupurile vulnerabile

Din cauza situației dificile create de incendii, Asociația Medicală din Atena se concentrează asupra cetățenilor și mai ales a celor care aparțin grupurilor vulnerabile ale populației care se află în apropierea zonelor afectate de incendii.

Grupul cu risc ridicat include persoanele cu boli cronice și în special vârstnicii, femeile însărcinate, copiii mici și persoanele cu boli respiratorii și cardiovasculare (astm, BPOC etc.).

Problemele de respirație cauzate de fum pot apărea pe o rază scurtă sau lungă de incendiu, care pot persista în funcție de starea de sănătate a cetățenilor și a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile și pot provoca:

• Tuse

• Dificultate la respirație, dificultăți de respirație

• Manifestarea unui atac de astm

• Ochi arși, gât ars

Secreții nazale, dureri de cap, oboseală, dureri în piept, tahicardie.

Starea departe de zonă este principala măsură preventivă iar dacă se locuiește în apropierea zonelor afectate, este indicat să țină ferestrele casei închise pentru a limita pătrunderea fumului în clădire indiferent dacă este un pacient cronic cu probleme respiratorii. .

Dacă sunt detectate simptome precum dificultăți de respirație, tuse severă și spută crescută sau amețeli, trebuie consultat imediat un medic.

Evitarea mișcărilor inutile este o altă măsură preventivă importantă. Dacă acest lucru nu este posibil, orice mișcare trebuie efectuată cu mașina și geamurile închise, iar aparatul de aer condiționat ar trebui să fie pe setarea internă de recirculare a aerului. Utilizarea unei măști este necesară pentru a proteja împotriva amestecului toxic de particule și gaze, care este deosebit de periculos. În același timp, este necesar să se hidrateze continuu corpul cu apă.

Dacă cineva trebuie să fie în prima linie a unui incendiu pentru a-i ajuta pe cetățeni, ar trebui să se asigure că are apă și să-și ude în mod regulat ochii, nasul și gura.

Fumul poate rămâne în aer zile întregi după un incendiu, așa că fiți conștienți de calitatea aerului. Nu vă întoarceți acasă până când nu vi se cere să faceți acest lucru în siguranță.

Share the news with your friends