După 15 ani, Teatrul în aer liber Likavitto din Atena se redeschide

Emblematicul teatru în aer liber Lycavitto din Atena se va redeschide după ce a fost supus unei restaurări ample. Cu o istorie de cincisprezece ani de închidere, teatrul reapare pe scena culturală.

Primul concert va avea loc pe 15 septembrie. Unul dintre cei mai mari compozitori greci de muzică populară, Stavros Xarhakos, va fi prezentat publicului.

Teatrul a fost construit în 1965 de arhitectul Takis Zenetos. Ocupă un loc aparte în patrimoniul cultural și istoric al orașului, găzduind diverse spectacole muzicale grecești și internaționale înainte de a fi închis din motive de securitate.

În 2021, municipalitatea din Atena a anunțat un program de renovare de 1,5 milioane de euro, care a inclus renovarea și redeschiderea teatrului, întreținerea potecilor și a sistemului de iluminat de pe deal și protecția împotriva inundațiilor.

Teatrul Lycavitos este situat în inima Atenei, oferind vizitatorului o oază de liniște în inima orașului plin de viață.

Tradiția cinematografelor în aer liber, cunoscute drept „teatre de vară” în Grecia, împodobește istoria țării. În toată regiunea Attica și în centrul Atenei, există multe situri istorice cu mai mult de șaizeci de astfel de teatre.

Pentru greci și mulți vizitatori, este o experiență unică fascinantă, care combină plăcerea de a vedea un spectacol cu ​​priveliștile uluitoare ale siturilor istorice celebre sau farmecul unor locuri mici, confortabile, în aer liber.

Fiecare cartier din Grecia are un cinematograf în aer liber. Unele sunt la fel de vechi ca istoria teatrului în sine.

Aceste teatre creează o atmosferă impresionantă și îmbină adesea cele mai bune tradiții din trecut cu inovații moderne.