Au arestat 5 polițiști de frontieră greci sub suspiciunea că lucrează cu traficanții de migranți

Salonic, Grecia – Autoritățile elene au declarat că au arestat cinci ofițeri de poliție din cadrul Forței Speciale de Grăniceri, fiind suspectați că lucrează cu traficanții pentru a ajuta migranții să treacă în țara din Turcia vecină.

Într-o declarație a poliției se spune că cei cinci suspecți au facilitat intrarea a cel puțin 100 de persoane de la sfârșitul lunii octombrie, folosind bărci pentru a traversa râul Evros, care trece de-a lungul graniței terestre de nord-est a Greciei cu Turcia.

În timpul arestărilor din orașul de frontieră Didimotichu de luni, poliția a confiscat aproximativ 26.000 de euro (28.000 de dolari) în numerar și peste 60 de telefoane mobile. Operațiunea a urmat o anchetă a unității de afaceri interne a poliției.

Evros este un punct important de tranzit în Grecia pentru oamenii care caută o viață mai bună în Uniunea Europeană. Grecia a ridicat, de asemenea, un gard înalt de-a lungul celei mai mari frontiere pentru a-i împiedica pe migranți și intenționează să-l extindă în continuare.