Syriza leagă arestările din uciderea lui Giorgos Karivas de alegerile grecești

Syriza leagă arestările efectuate în ultimele ore în uciderea jurnalistului Giorgos Karivas cu perioada preelectorală grecească.
Unii lideri de partid l-au acuzat pe ministrul Protecției Civile, Takis Theodorikakos, că folosește poliția greacă și le exploatează în scopuri politice.

Totodată, partea a ridicat întrebări specifice cu privire la momentul în care au avut loc cercetările, cu cât timp în urmă au luat cunoştinţă autorităţile de implicarea unor anumite persoane şi în ce stadiu al anchetei.

Iar partidul a spus: „Ieri, ministrul Protecției Civile s-a prezentat conform tacticii sale preferate, pe care opoziția a cerut să-l înlocuiască în perioada preelectorală și a continuat tactica de exploatare a poliției elene în scopuri politice”.
Partidul a adăugat: „De ce, la doi ani după crimă, ministrul Protecției Civile a anunțat arestarea a două persoane în legătură cu uciderea jurnalistului Giorgos Karivas?”

Partidul s-a întrebat: „De ce nu s-au accelerat cercetările de la început și în aceste zile, când dintr-o dată s-au accelerat procedurile și anchetele în acest caz?”