Sfârșitul erei măștilor și testelor… desființarea măsurilor de precauție în unitățile sanitare.

Guvernul grec a anunțat încetarea utilizării măștilor de protecție și a testelor obligatorii pentru COVID-19 în unitățile de asistență medicală și spitale.

Decizia de a ridica măsurile de precauție a venit după o scădere bruscă a răspândirii virusului în ultimele luni.

Conform acestei decizii, angajații din instituțiile de îngrijire a sănătății care nu au fost complet vaccinați nu mai sunt obligați să poarte măști în timpul lucrului și nu mai trebuie să prezinte săptămânal rezultate negative ale testelor pentru ca virusul să vină la muncă.

Acest pas a devenit un punct de cotitură important în eforturile de combatere a epidemiei, țara fiind martoră la o scădere semnificativă a numărului de infecții. Aceste măsuri reflectă, de asemenea, progrese clare în ceea ce privește nivelul de vaccinare și de protecție a sănătății pentru cetățeni și sporesc încrederea în capacitatea unităților de sănătate de a face față oricărui focar viitor al virusului.

Odată cu sfârșitul perioadei în care țara a fost martoră a unor măsuri stricte pentru a se confrunta cu Covid-19, mulți speră că viața va reveni treptat la normal. Cu toate acestea, toată lumea trebuie să continue să ia măsurile de precauție necesare, să adere la liniile directoare de sănătate publică și să se asigure că virusul nu reapare.

Share the news with your friends