Ciocnire violentă între polițiști și un migrant în Kypseli

Rezumatul stirilor

Atena, duminică – Zona Kypsili din centrul capitalei Greciei, Atena, a fost martoră în această dimineață duminică la un incident violent între ofițeri de poliție și imigranți din Camerun, iar ciocnirea a fost înregistrată pe telefonul mobil al unui cetățean grec.

Detalii de știri

Incidentul a avut loc pe strada Zakynthos, unde o patrulă de poliție a fost atacată de un imigrant camerunez în vârstă de 31 de ani, ceea ce a dus la un schimb de pumni și lovituri între imigrant și un polițist de 25 de ani. Scenele video îl arată pe polițist întins la pământ după ce a fost lovit cu piciorul de către migrant, în timp ce polițistul și-a folosit bastonul pentru a-l lovi pe migrant în diferite părți ale corpului său.

Ceea ce este frapant la incident este lipsa intervenției celui de-al doilea polițist, care a fost prezent cu colegul său de patrulare, acesta neavând nicio încercare de a-și ajuta colegul sau de a-l aresta pe imigrant.

Potrivit unor surse din poliție, confruntarea a început la scurt timp după șapte dimineața, când o patrulă de la Postul de Poliție Kypsili s-a îndreptat spre strada Zakynthos pentru a soluționa o dispută între un grup de migranți. Grupul, format din aproximativ zece persoane, a fugit de la fața locului, cu excepția imigrantului camerunez, care s-a ciocnit cu poliția.

În cele din urmă, imigrantul camerunez a fost arestat după ce a avariat ușa mașinii de patrulare și a fost dus la secția de poliție, unde a fost acuzat de pagube, nesupunere și rezistență. În timp ce polițistul rănit a fost transferat la Spitalul 401 G.S.N pentru a primi tratamentul necesar și a părăsit spitalul în urma examinărilor.

Acest incident reflectă escaladarea tensiunilor și dificultățile cu care se confruntă poliția în a controla situația de pe străzile Atenei. Videoclipul înregistrat reflectă și riscurile tot mai mari la care sunt expuși zilnic polițiștii în încercările lor de a impune ordine și securitate în oraș.