Avertizare de vreme rea în Grecia: sunt așteptate pentru prima dată vânturi puternice și ninsori

Serviciul Național de Meteorologie (EMY) al Greciei a emis avertismente cu privire la o deteriorare bruscă a vremii așteptată în weekendul viitor, cu vânturi puternice și prima ninsoare din sezon așteptată în perioada 18-19 noiembrie 2023.
Prognozele cheie pentru condițiile meteorologice viitoare includ:

Vitezele mari ale vântului au variat între 8 și 9 Bft, cu rafale de până la 10 Bft.
Pe plan local sunt de așteptat ploi abundente, sunt posibile și furtuni.
Sunt așteptate ninsori în multe zone, inclusiv în nordul Greciei și în estul insulelor din Marea Egee.
Această deteriorare a atmosferei este însoțită de o scădere a temperaturilor cu 6-8 grade Celsius în nord. Prognozele arată că presiunea scăzută din nord și nord-vest va aduce aceste condiții severe, însoțite de un front rece în weekend.
De asemenea, se așteaptă ca țara să fie martoră a vântului puternic și a ploilor abundente care vor acoperi majoritatea zonelor, în special în nordul și estul Greciei. În ceea ce privește traficul maritim, aceste condiții meteorologice pot afecta traficul maritim, de aceea este recomandat să verificați cu autoritățile portuare locale și agenții de turism înainte de deplasare.


La rândul lor, meteorologii se așteaptă ca impactul acestor condiții să fie de scurtă durată, temperaturile fiind așteptate să crească din nou săptămâna viitoare, în timp ce „scena de primăvară” văzută în săptămânile precedente este așteptată să revină.
În declarații către canalul ERT3, el a indicat așteptările privind o scădere bruscă a temperaturilor, zăpadă căzând pentru prima dată în locuri precum Muntele Parnița, la nord-vest de Atena și Attica.

Share the news with your friends