Grecia anulează ofertele „1+1” din supermarketuri în beneficiul consumatorilor

Ministrul grec de dezvoltare, Kostas Skrikas, a anunțat un pas important pentru anularea măsurilor promoționale, inclusiv ofertele „1+1” în supermarketuri.
Deși aceste oferte sunt menite să ofere prețuri reduse la produse, ministrul a subliniat că acest tip de marketing îi determină pe consumatori să cumpere cantități care depășesc nevoile lor reale.
Ministrul Dezvoltării a subliniat că aceste oferte nu contribuie la realizarea unei reduceri de durată a prețurilor produselor și, de asemenea, îi împing pe consumatori să cumpere cantități excesive de produse de care ar putea să nu aibă nevoie.

Din acest punct de vedere, guvernul elen urmărește să aducă o schimbare prin stabilirea unui procent specific pentru mărimea și valoarea produselor care pot fi vândute prin oferte „1+1”, cu scopul de a realiza o reducere permanentă a prețurilor.
Principalele obiective ale acestei măsuri includ obținerea unor reduceri durabile de prețuri, permițând consumatorilor să compare mai ușor prețurile între produse și supermarketuri și creșterea transparenței în stabilirea prețurilor și a relațiilor dintre furnizori și comercianți cu amănuntul.

Grecia anulează ofertele „1+1” din supermarketuri în beneficiul consumatorilor


Acest proiect este de așteptat să se confrunte cu unele provocări, deoarece este în esență similar cu măsura „prețului curat” care a fost anunțată mai devreme, dar nu a fost implementată în mod eficient. Cu toate acestea, au început discuții între guvern, furnizori și lanțurile de supermarketuri pentru a stabili reguli și rate adecvate.
În ciuda provocărilor, acest pas reflectă angajamentul guvernului grec de a crește transparența și de a păstra interesul consumatorilor în lumina fluctuațiilor economice și a dificultăților cu care se confruntă populația țării.

Share the news with your friends