Închiderea temporară a siturilor arheologice din Atena și alte zone în timpul valului de căldură

Rezumatul știrilor
Ministerul grec al Culturii a anunțat închiderea temporară a siturilor arheologice din Atena și din alte zone în orele de vârf ale valului de căldură așteptate joi, 13 iunie. Site-urile vor fi închise între orele 12:00 și 17:00 pentru a proteja vizitatorii de epuizarea căldurii și insolația. Vizitatorii vor putea folosi biletele odată ce site-urile se redeschid la ora 17:00.
Detalii de știri

Joi, 13 iunie, Ministerul Culturii grec a anunțat închiderea temporară a siturilor arheologice din Atena și zonele învecinate în orele de vârf ale valului de căldură, când se preconizează că temperaturile vor ajunge la 41 de grade Celsius.

Potrivit anunțului ministerului, siturile arheologice vor fi închise de la prânz până la ora 17. Vizitatorii care au bilete pentru perioada de la 12:00 la 17:00 vor putea vizita site-urile după ce vor deschide între orele 17:00 și 20:00.
De asemenea, ministerul i-a sfătuit pe vizitatorii care intenționează să viziteze siturile arheologice înainte de ora 12 și după ora 17 să ia măsuri de autoprotecție pentru a evita problemele de sănătate precum stresul termic și insolația.
În ziua precedentă, ministerul a închis temporar situl Acropolei din Atena din același motiv. Într-o declarație ulterioară, ministerul a extins închiderea temporară pentru a include și alte zone din apropiere de Atka, pe baza prognozei meteo de urgență actualizate.

Zonele afectate de închiderea temporară includ Creta, Dodecanezul, Cicladele, Peloponezul și Attica, inclusiv siturile arheologice ale Eforatului Antichităților din Atena.
Ministerul a confirmat că unele situri arheologice de mare importanță, precum Delphi, Olympia, Micene, Epidaur, Knossos, Dodoni și situri din Corint, Etolo, Carnania, Corfu, Epir, Macedonia de Vest, Tracia Centrală și Tesalia (cu excepția Magnesiei și Trikala) va rămâne deschis ca de obicei.