Decizia guvernului de a „debloca” 1 milion de apartamente blocate pentru a atenua criza locuințelor și impozitul pe chirie

Pentru a atenua criza locuințelor din țară și pentru a reduce taxa mare pe chirie, guvernul elen intenționează să lanseze în viitor un program de subvenții pentru lucrările de renovare a clădirilor.

Țara are una dintre cele mai mari rate de imobiliare pe cap de locuitor. Potrivit datelor UE, 75,1% din populație deține imobiliare fără împrumut, dar se pregătește o criză a locuințelor, cauzată de lipsa imobiliare, activitatea de construcții nulă în anii de criză și prețurile ridicate ale chiriilor. O soluție la acest lucru ar putea fi repunerea pe piață a celor 1 milion de proprietăți aflate în prezent în executare silită, agravând problema.

Potrivit deciziei primului-ministru, se analizează proiectul de renovare a caselor închise și de aducere pe piață. Deoarece noua politică de locuințe este în vigoare de mai bine de un an, pachetul de măsuri pentru stoparea crizei locative este la doar câteva zile, iar planul guvernamental complet va fi pus în aplicare până la sfârșitul acestui an.

Guvernul a pregătit un pachet în valoare de 2,2 miliarde de euro, care urmează să deschidă și să pună pe piață aproximativ un milion de apartamente pe care proprietarii lor le-au ținut închise.

Programul include stimulente fiscale sau alte stimulente pentru proprietarii de proprietăți executate silit pentru a le renova și a le face accesibile pentru tineri.

De asemenea, furnizarea de proprietăți guvernamentale cuplurilor aflate în închiriere pe termen lung și leasing pentru începerea imediată a construcției rezidențiale.

Share the news with your friends