Locații remarcabile din Grecia care merită vizitate toamna

Planificarea vacantelor si excursiilor in Grecia toamna este cea mai buna decizie, pur si simplu pentru ca natura este aproape magica in aceasta perioada a anului.

Pentru cei care caută locuri pline de culoare, cu o frumusețe deosebită, portocalii sau roșii, sau pentru cei care doresc să se bucure de parfumul naturii după prima ploaie, această excursie este o necesitate absolută!

Elat 

Locații remarcabile din Grecia care merită vizitate toamna

Pitorescul sat Elati, la treizeci de kilometri de Ioannina din Epir, este impresionant plantat pe versanții verzi ai Muntelui Mysikeli, cu vedere la munții și pădurile Timpi de la o altitudine de 950 de metri.

 

Casele frumoase din piatră, căile pietruite, podurile cu bolți din piatră ornate, morile de apă și bisericile se îmbină perfect cu vegetația sa bogată.

În Elat și în împrejurimi, pe lângă atracțiile naturale, veți avea ocazia să vă bucurați de activități interesante în aer liber. Această zonă muntoasă, cu canioane și râuri, este ideală pentru drumeții, ciclism montan, canotaj sau caiac, rafting și alte sporturi.

Kastoria

 

Locații remarcabile din Grecia care merită vizitate toamna

Aflat cu mândrie pe malul maiestuosului Lac Orestiada din Macedonia de Vest și înconjurat de munți impunători, frumoasa Kastoria captivează toți vizitatorii la prima vedere, cu priveliștile sale uluitoare reflectate în apele cristaline ale lacului. Există mai mult de șaptezeci de biserici bizantine și post-bizantine în această zonă și toate sunt exemple unice de arhitectură.

Aici puteți vedea magnificele palate din secolul al XIX-lea, deținute cândva de bogații comercianți de blănuri, în cartierele tradiționale Dolzo și Apozari, dar nu uitați să vizitați reperul din Kastoria, Peștera Dragonului, o peșteră spectaculoasă cu șapte lacuri subterane pe partea de nord. din oras.

Monemvasia

Locații remarcabile din Grecia care merită vizitate toamna
Monemvasia este un loc grozav pentru o vacanță de toamnă în Grecia.

Situat pe partea de sud-est a Peloponezului, Monemvasia este un sat medieval impresionant de clădiri din piatră, fondat inițial de bizantini în secolul al VI-lea. Mai târziu a fost ocupată de cruciați, precum și de venețieni și turci.

Orașul-cetate este împărțit în două părți, în partea superioară a cărora veți avea ocazia să vedeți rămășițele vechilor clădiri bizantine.

În partea inferioară a orașului, vizitatorii pot explora ruinele unor clădiri istorice spectaculoase precum Moscheea musulmană, o structură din secolul al XVI-lea și o serie de biserici bizantine.

Xantină

Locații remarcabile din Grecia care merită vizitate toamna
Paradisul nealterat al orașului trac Xanthi este o adevărată descoperire pentru iubitorii de natură.

Profitați de ocazie pentru a explora râul Nestos, delta acestuia, Pădurea Drimos, Lacul Vistonida și satul de neapărat Erimanthos.

La nord de Xanthi, locul de naștere al influentului filozof grec antic Democrit, veți găsi Pomakochoria, un grup de aproximativ patruzeci de sate mici de munte de mare importanță arhitecturală și culturală.

Pelion

 

Locații remarcabile din Grecia care merită vizitate toamna

Situat în partea de sud-est a Tesaliei, lângă Volos, Muntele Pelion este un munte mare de o frumusețe naturală extraordinară, presărat cu peste douăzeci de sate tradiționale grecești și cu o abundență de plaje magnifice.

Makrinitsa, Milieb, Portaria și Tsagarada, cu acoperișurile lor de piatră cenușie, arhitectura unică și potecile pietruite, sunt sate care nu trebuie ratate în zonă.

Cele mai populare plaje de pe coasta fermecătoare din jurul Pelionului sunt Agios Ioannis, Horefto, Damouchari, Fakistra și Mylopotamos.

Legendarul tren cu ecartament îngust „Mountzouris” care leagă Milis de Ano Lekonia este cea mai bună atracție a zonei și, de asemenea, o modalitate neconvențională de a explora muntele și unele dintre satele tradiționale de pe versanții acestuia.

Luncă

 

Locații remarcabile din Grecia care merită vizitate toamna

Livadia, capitala regiunii Viotia din centrul Greciei, este situată la aproximativ 135 de kilometri nord-vest de Atena, cu cei douăzeci și unu de mii de locuitori s-a dezvoltat și a crescut la poalele Muntelui Helicon.

Orașul Livadia este denumit „Midea” în lucrările lui Homer, poetul epic și autor al Iliadei și Odiseei.

Este cunoscut în toată Grecia pentru găzduirea oracolului Trophonius și pentru participarea la războiul troian.

Share the news with your friends