Grecia Un val de căldură amenință să crească temperaturile și să crească densitatea prafului

Serviciul Național de Meteorologie (EMY) a anunțat sosirea unui nou val de căldură care va mătura țara în zilele următoare, însoțit de o creștere vizibilă a temperaturilor și o creștere a frecvenței prafului.
Autoritatea se aștepta ca zonele de coastă și câmpiile sensibile la căldură să înregistreze o creștere a temperaturilor de până la 43-44 de grade Celsius, în timp ce indicatorii vor începe să crească de la sfârșitul acestei săptămâni.

Meteorologii și domnul Yannis Kalianos au avertizat cu privire la escaladarea caniculei de miercurea viitoare, avertizând că temperatura va depăși 43 de grade Celsius în unele zone, ceea ce va spori suferința cetățenilor.

De asemenea, este de așteptat ca praful să revină în aer marți și miercuri, în special în principalele zone din Grecia continentală și Insulele Ionice, ceea ce prefigurează o deteriorare a calității aerului și impacturi negative asupra sănătății publice.
Sursa acestui val de căldură intens este legată de formarea sa în Africa de Nord, de unde provine din Algeria și se extinde până în Tunisia și Libia, pe fondul avertizărilor privind continuarea acestor fenomene meteorologice pe o perioadă nedeterminată.
Este demn de remarcat importanța aderării la directivele de siguranță publică și a luării măsurilor de precauție necesare în perioada estimată a valului de căldură, în special a sta în locuri umbrite, evitând expunerea directă la lumina soarelui și asigurându-vă că beți lichide în mod continuu pentru a menține hidratarea și a preveni expunerea. la leziuni rezultate din cauza temperaturilor ridicate.