Un cutremur puternic lovește estul Taiwanului, iar pericolul unui tsunami se estompează

Un cutremur puternic lovește estul Taiwanului

Un cutremur puternic a lovit duminică sud-estul Taiwanului, provocând prăbușirea a cel puțin o clădire într-un mic oraș.

Cutremurul s-a produs la ora 14:44 (06:44 GMT) într-o zonă aflată la 50 km nord de orașul Taitung, la o adâncime de 10 km, potrivit US Geological Survey.

În timp ce centrul a declarat inițial că puterea cutremurului a fost de 7,2, Centrul SUA a redus numărul la 6,9. La rândul său, Biroul Meteorologic din Taiwan a raportat că intensitatea sa a fost de 6,8 grade.

Agenția de Meteorologie din Japonia și Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific au emis avertismente de tsunami la scurt timp după cutremur, dar ulterior au spus că pericolul a dispărut.

Emisiunile de televiziune în direct din insulele japoneze afectate nu au arătat semne imediate de valuri gigantice.

În Taiwan, o clădire care găzduia un magazin la parter s-a prăbușit în orașul Yuli, potrivit agenției semi-oficiale Central News a insulei.

O înregistrare video difuzată de agenție a arătat rezidenți îngroziți alergând spre clădire, care s-a prăbușit și s-a transformat în praf gros.

La rândul său, Căile Ferate din Taiwan au declarat că un tren a deraiat la Gara Dongli din Hualien după ce un șopron a căzut peste el în timpul cutremurului.

taiwan-seismos-catastrophes3.jpg

taiwan-seismos-catastrophes.jpg

Un cutremur puternic lovește estul Taiwanului, iar pericolul unui tsunami se estompează

Aeroportul El. Venizelos: Cum un tânăr de 28 de ani apucă bagajele pasagerilor (video)