În multe zone „albe” ale țării – Schimbarea vremii cu ploaie și ninsori – FOTO-VIDEO

Schimbarea vremii cu ploaie și ninsori

Iarna a sosit definitiv în Grecia, cu mai multe zone îmbrăcate în alb. Prima ninsoare a căzut în Larissa, Grevena, Kozani, Fthiotida și Ptolemaida

În orașul Kozani, ninsorile au început duminică seara și se așteaptă să devină mai intense, în timp ce mercurul se apropie de 1 grad Celsius.
Totodată, ninsorile au avut loc duminică seara în centrul Ptolemaidei, temperatura fiind destul de scăzută, la 2 grade Celsius.

În multe zone „albe” ale țării - Schimbarea vremii cu ploaie și ninsori - FOTO-VIDEO

 

Samarina Grevenon îmbrăcată în alb și cu zăpadă a depășit deja 15 puncte.

Îmbrăcate în „alb”, zonele muntoase ale Larisei s-au trezit luni dimineață, după ce au fost acoperite de zăpadă.

Un caz tipic este Livadi Elassonas, unde zăpada a „pus-o” în interiorul comunității, în timp ce temperatura mai devreme era de 0 grade.
Ultima săptămână a lunii noiembrie a fost îmbrăcată în alb, cu zăpadă în zonele muntoase din Fthiotida și în cea mai mare parte a Evrytaniei.

În multe zone „albe” ale țării - Schimbarea vremii cu ploaie și ninsori - FOTO-VIDEO

În multe zone „albe” ale țării - Schimbarea vremii cu ploaie și ninsori - FOTO-VIDEO

În Kastania, ca și în Neochori Ypatis, zăpada a depășit cinci puncte, ninsorile începând la ora 5 dimineața și continuând. La fel si la Pauliani cu mai putina intensitate.

De la 5 dimineața norul a trecut și peste satele muntoase din Fthiotida de Vest. De la Timfristo la Palaia Giannitsou, Protecția Civilă verifică de dimineață, fără probleme, rețeaua națională și provincială.

Dimpotrivă, primele lanțuri au intrat în Evrytania! Potrivit Direcției Generale Regionale de Poliție din Grecia Centrală, sunt necesare lanțuri în următoarele puncte:

Pe drumul provincial Karpenisiou – Fournas, de la 12 la 22.

Pe drumul provincial Karpenisiou – Krikelou, de la 12 la 25.

Schimbarea vremii astăzi cu ploaie și ninsoare

Vremea s-a schimbat încă de la primele ore ale zilei de luni, cu ploi în mai multe regiuni ale țării, furtuni locale în Marea Egee și ninsori temporare în părțile continentale muntoase, precum și în zonele Macedoniei de Vest cu o altitudine mai mică.

Potrivit datelor de prognoză ale Observatorului Național din Atena/Meteo.gr, cu excepția Vestului Greciei unde sunt așteptate înnorări temporare, fenomenele din restul țării vor continua până la sfârșitul zilei, în timp ce furtunile puternice care pot local să fie însoțite de grindină în Dodecanez, Cicladele de Est și, eventual, părțile de est ale Cretei.

În multe zone „albe” ale țării - Schimbarea vremii cu ploaie și ninsori - FOTO-VIDEO

Incendiu într-un apartament din Kolonos: un băiat de 5 ani care a fost salvat inconștient este intubat și internat la spital