Salonic: Au prins un bancomat și au furat detaliile a cel puțin 665 de carduri bancare

Salonic: Au prins un bancomat și au furat detaliile

Doi cetățeni bulgari, membri ai unei organizații criminale active în interceptarea detaliilor cardurilor bancare, au fost arestați ieri dimineață în zona Evosmos. Potrivit poliției, străinii au prins trei bancomate (ATM) în Salonic – în Evosmos, Neapoli și Charilaou – cu scopul de a intercepta date și a face copii ale cardurilor – clone.

Presupușii autori au plasat în slotul cardului bancomat un mecanism de captare, precum și un capac din plastic prevăzut cu microcircuit și cameră, pe care l-au fixat pe carcasa superioară de plastic a bancomatului pentru a înregistra PIN-ul introdus de titularul cardului în timpul utilizării acestuia ( skiming).

În urma unei plângeri aferente, s-a stabilit de către polițiști că făptuitorii în perioada 16-18 septembrie 2022 au plasat cele trei mecanisme de captare în bancomatele sucursalelor băncilor, interceptând astfel date a cel puțin șase sute șaizeci și cinci de carduri bancare, care au fost anulate în timp de către sucursalele băncilor, prejudiciul evitat depășind suma bănească de 665.000 euro, în timp ce, în același timp, un număr mare de posesori de carduri de debit și credit au fost protejați de crearea clonelor de card.

atm_main

atm1

atm3

Turcia admite că a spionat insulele grecești cu drone (fotografii)