Salonic: Au furat 20 de tone de lemn de foc pe care locuitorii le așteptau pentru a fi distribuite la un preț mic

Salonic: Au furat 20 de tone de lemn de foc

Lemnele de foc au luat naștere, furtul făcând furori în Salonic și nu numai. Făptașii nu au lăsat urme în urma lor. Investigațiile sunt în plină desfășurare…

Furtul face furori la Salonic, vorbim despre 20 de tone de lemn de foc care au făcut furori în zona Thermi din Salonic. Făptuitorii, care conform informațiilor nu și-au lăsat în urmă urme, au reușit să finalizeze lovitura în zilele precedente, cu puțin timp înainte de a începe distribuirea către locuitori, la un preț mic, în urma unei solicitări relevante. Cantitatea de lemn de foc a fost strânsă de primăria Thermi și Direcția Silvică Salonic, în vederea distribuirii acesteia către beneficiari, începând cu data de 3 octombrie.
Douăzeci de tone de lemn de foc „au făcut aripi” din comunitatea municipală Livadi, în zona Thermi din Salonic. Se observă că municipalitatea anunțase că locuitorii comunităților Livadi și Peristera pot obține lemne de foc la un preț mic prin simpla depunere a unei cereri.

Cu câteva zile înainte de șederea lor cele douăzeci de tone au fost furate fără ca nimeni să știe cum au reușit să scoată un volum atât de mare. Locuitorii se așteptau la distribuirea pe 3 octombrie.
Locuitorii din Livadi sunt și ei deranjați de această problemă, întrucât, potrivit a ceea ce spune președintele Comunității Livadi, Dimitrios Goudiras, „acest incident inacceptabil s-a petrecut recent și au fost arestate autoritățile, care caută făptuitorul sau făptuitorii” .

După cum chiar transmite, „pe lângă cantitățile destinate rezidenților, mai există și o cotă care ar fi primită de tăietorii de lemne, care, conform contractului studiului de reglementare, ar primi remunerația lor în natură”.

Această pondere, însă, s-a numărat printre cele 20 de tone care au fost scoase ilegal din pădure, astfel încât, după cum spune domnul Goudiras, „tăcuitorii de lemn, care sunt salariați, au lucrat…

Transmisiune în direct a uraganului Florida cu vânturi de 250 km/h