Alocație pentru copii: S-a deschis platforma online – Întrebări și răspunsuri utile pentru aplicație

Alocație pentru copii: S-a deschis platforma online

Potrivit anunțului OPECA, de astăzi, 29 iulie, ora 08:00, este deschisă platforma A21 -Child Benefit , astfel încât beneficiarii să își poată depune cererile în format digital și să poată începe procesarea acestora.

Beneficiarii pot depune cererea prin intermediul site-ului idika.gr sau opeka.gr folosind parolele personale TAXISnet.

Suma la care are dreptul fiecare cetățean se calculează pe baza copiilor aflați în întreținere declarați în A21 din 2022 și a venitului total al familiei pentru anul fiscal 2021.

„Platforma electronică de depunere a cererilor A21 permite, prin controale electronice extinse cu bazele de date disponibile ale altor entități și servicii, să se verifice acuratețea și corectitudinea datelor și informațiilor declarate în etapa de depunere a cererii”, precizează OPECA într-un comunicat de presă relevant. .

Pentru ca alocația să fie acordată, este important ca utilizatorul să se asigure că a finalizat depunerea cererii și bineînțeles că cererea este aprobată. În cazul în care cererea a fost stocată temporar, fără depunerea finală a acesteia, care este pasul final pe platforma digitală, se consideră nedepusă, nu este luată în considerare și beneficiarul nu primește indemnizația corespunzătoare.

OPECA – Patru întrebări și răspunsuri utile pentru aplicație
Cu scopul de a facilita cetățenii în procesul de completare și depunere a cererii, OPECA evidențiază patru întrebări utile cu răspunsurile lor:

„1. În aplicația A21 completată în prealabil copilul meu apare fără nume (feminin sau bărbat) și platforma nu îmi permite să adaug numele. Ce ar trebuii să fac;

În cazul în care numele copilului este deja înregistrat în AMKA, trebuie să anulați cererea A21 și să depuneți una nouă definitivă. Dacă copilul tot apare fără nume chiar și după anularea cererii, trebuie să mergeți la KEP și să declarați numele copilului dumneavoastră la AMKA. Apoi anulați din nou cererea A21 și trimiteți altele noi definitive.

2. Membrii protejați nu sunt recunoscuți, deoarece numele de familie ale copiilor nu sunt identificați cu AMKA lor. Ce ar trebuii să fac;

Vă rugăm să rețineți că atunci când se adaugă un copil, sunt înregistrate doar numele de familie (nu prenumele) și AMKA al copilului. Dacă problema de identificare persistă, beneficiarii trebuie să verifice detaliile complete ale copilului aflat în întreținere în aplicația online AMKA www.amka.gr sau să contacteze un EBC pentru a corecta eventualele erori din registrul electronic AMKA. Numele de lângă AMKA a fost probabil scris într-un mod diferit pe platformă, în comparație cu modul în care este trecut în registrul AMKA. Ulterior, cererea A21 trebuie anulată și o nouă cerere depusă definitiv, astfel încât datele corectate să poată fi preluate din registrul AMKA.

3. Aplicația cere codul de identificare fiscală al copilului, în timp ce nu mă lasă să-l introduc și mă îndrumă către KEP. Ce ar trebuii să fac;

Pentru copiii născuți în 2004 și după, TIN-ul nu este necesar. Pentru copiii născuți înainte de 2003, TIN-ul este obligatoriu. Dacă acest TIN nu a fost înregistrat în registrul AMKA, atunci cetățenii sunt îndrumați la KEP pentru a actualiza registrul AMKA cu TIN-ul corespunzător, deoarece registrul AMKA nu poate fi actualizat prin aplicația A21. Ulterior, cererea A21 salvată trebuie anulată și depusă definitiv una nouă, astfel încât datele corectate să poată fi preluate din registrul AMKA. În cazul în care știți că numărul de identificare fiscală al copilului a fost deja înregistrat la AMKA, pur și simplu anulați cererea A21 și trimiteți una nouă definitivă.

4. Deși TIN-ul copilului meu a fost înregistrat de astăzi în registrul AMKA, cererea nici măcar nu poate fi depusă și este listată în sistem ca flag. Ar trebui să fac altceva?

Notificarea AMKA cu numărul de TVA este imediată. Anulați cererea și depuneți definitiv una nouă, astfel încât numărul de TVA să poată fi extras din nou din AMKA copilului dumneavoastră”.

Pentru mai multe informații, cetățenii pot vizita pagina care include toate întrebările frecvente și răspunsurile despre Alocația pentru copii pe site-ul OPECA, care este disponibil aici

Tragedie la ISAP: Femeia care a căzut pe linii la Ano Patisia este moartă