Prognoza meteo in Grecia pentru marti

Prognoza meteo in Grecia pentru marti

Vreme ploioasă este așteptată mâine (marți 29.11.2022) în multe regiuni ale țării, în timp ce fenomenele vor fi mai intense pe alocuri, potrivit prognozelor meteorologice ale Observatorului Național din Atena.

Marți, sunt așteptate ploi locale în centrul și estul Macedoniei, în Tracia, în regiunile din estul Tesaliei și estul Stiriei, în Evia și în Marea Egee. Fenomenele vor fi mai severe în Evia și Sporade, și mai ales în Dodecanez, unde vor avea loc furtuni. Puțină zăpadă va cădea în munții din nord.

Iar de la orele serii, vremea se va înrăutăți în sudul Ioniei, vestul continentului și vestul Peloponezului cu ploi abundente și furtuni locale, în timp ce fenomenele se vor intensifica în nordul Greciei și în Creta.

Temperatura va varia, potrivit Observatorului Național din Atena, în Macedonia de Vest de la -6 la 8 grade, în restul nordului Greciei de la -2 la 12, în Epir de la 0 la 15 grade, în Tesalia de la 0 la 13, în restul continentului de la 3 la 15 ° C, pe Insulele Ionice de la 6 la 16 și pe insulele Mării Egee și Creta de la 8 la 16-18 ° C.

Direcția Generală a Poliției Greciei emite o declarație cu privire la situația de pe rețeaua rutieră din cauza ninsorilor și a utilizării lanțurilor