Prim-ministrul Mitsotakis îl primește pe studentul iranian Koros Baiji la Palatul Maximus

Prim-ministrul Mitsotakis îl primește pe studentul

Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis l-a întâmpinat luni la Palatul Maximus pe studentul iranian de 19 ani Cross Noor Mohammadi Beji.

Studentul  iranian  Koros Baiji a promovat cu succes examenele naționale de admitere la universitate de anul acesta, deși a sosit în Grecia ca refugiat în urmă cu trei ani și nu vorbea greacă înainte de sosirea sa.

Va preda la Departamentul de Inginerie Electrică de la Universitatea Aristotel din Salonic.

Știrile despre succesul tânărului student au atras atenția presei la nivel național.

La întâlnire, premierul grec a spus că „Grecia este întotdeauna o țară deschisă oricui dorește să se integreze” și a adăugat că, în timp ce a participat la summitul NATO de săptămâna trecută, l-a sunat pe tânărul student pentru a-l felicita și a-l invita la prim-ministru. Reședința ministrului.

El a menționat că „Grecii sunt cei care sunt implicați în educație, care simt că sunt greci și vor să învețe limba, să locuiască aici și să își formeze o familie”.

Vorbind cu Koros Baiji, Mitsotakis a remarcat că „ne dorim întotdeauna să fim foarte deschiși în situații precum a ta, să oferim tuturor copiilor care au venit aici – în special minorilor refugiați neînsoțiți – (…) oportunități de a putea învăța limba greacă, să studiez și să locuiesc aici.

Prim-ministrul grec i-a cerut studentului să-i descrie experiențele sale, iar Baiji i-a povestit totul despre cum a ajuns în Lesvos în 2019 ca refugiat și cum a intrat în sistemul educațional de acolo.

Baigy le-a mulțumit profesorilor săi și Ministerului Grec al Migrației, adăugând: „Nu aș fi putut face toate acestea fără sprijinul lor”.

Mitsotakis a subliniat că „fiecare țară are obligația de a-și păzi granițele, dar, pe de altă parte, suntem o țară deschisă, oferind drepturi și oportunități celor care doresc să supraviețuiască, să trăiască și să se integreze în felul lor în societatea greacă. foarte fericit că simbolizați acest lucru și sper că cazul dumneavoastră va servi drept model pentru copii.” alți micuți.”

Grecia: Pentru mulți, este din ce în ce mai greu să plătească chiria, potrivit unui sondaj realizat de firma de cercetare About People