Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis: Europa este în război

Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a explicat că motivele pentru inflația record din ultimele decenii și prețurile mari la energie sunt că Europa de astăzi este „în război”.

Mitsotakis a spus că situația este dificilă pentru economia globală, economia europeană și economia greacă, deoarece ne confruntăm cu riscul inflației cu care nu ne-am confruntat în Europa de 40 de ani. Trebuie să repetăm ​​pentru ca cetățenii să înțeleagă că suntem în război, Europa este în război și, din păcate, consecințele intervenției ruse în Ucraina se simt în toate domeniile de activitate economică.”

El a adăugat: „Guvernul elen ar trebui să intervină în limitele posibilităților bugetare pentru a atenua consecințele creșterii prețurilor la toate nivelurile de venit disponibil”.

El a precizat că „sesiunea Cabinetului grec va fi anunțată astăzi, marți, pentru a anunța un pachet suplimentar de sprijin pentru populație și antreprenoriat din cauza creșterii prețurilor la energie pentru următoarele trei luni”.

El a explicat: „Vorbim de o creștere a subvențiilor pentru consumul de 60 de litri pe lună, față de cât am plătit în ultimul trimestru”.

El a remarcat că economia greacă se bazează pe o bază mult mai solidă decât era înainte de venirea actualului guvern la putere. El a subliniat că nu există indicii că inflația va fi însoțită de stagnare.

Grecia ferită de criza datoriilor