25 martie: Patru idei pentru excursii de o zi în Attica

 

Patru idei pentru excursii

Dacă o excursie de trei zile pentru următoarele trei zile de 25 martie nu este posibilă, poți profita de timpul liber și poți descoperi locuri minunate din Attica care te vor face, chiar și pentru o vreme, să evadezi din rutina și stresul cotidian. viaţă. Cu caracteristica apei în comun, o zi în Attica nu a fost niciodată mai plăcută!

Sounio
Cu un traseu de-a lungul Rivierei Atenei care deschide și relaxează ochiul, apele Golfului Saronic fiind decorul natural al evadării tale, combinate cu locația excelentă a templului de la vârful de sud-est al Capului Sounio , această excursie de o zi vă va fi cu adevărat de neuitat.

Unul dintre cele mai importante sanctuare ale lumii antice și ale Aticii, celebrul Templu al lui Poseidon , care dovedește clar că vechii atenieni știau foarte bine unde să-și construiască templele, se ridică cu trufie de-a lungul anilor 444 și 440 î.Hr. ori de câte ori a fost construit. Ceea ce merită să aștepți pentru a te bucura în măreția sa este nimeni altul decât apusul de vis și priveliștea panoramică către Golful Saronic , o imagine care impresionează pe toată lumea și lasă cea mai bună amintire fotografică a plimbării tale aici.

25 martie: Patru idei pentru excursii de o zi în Attica

Lacul Vouliagmeni
Combinând armonios frumusețea naturală, cu elemente dominante de stânci și pini , cu facilități și servicii moderne , este una dintre cele mai visate destinații, la câțiva pași de centrul Atenei. Magia lacului Vouliagmeni nu se limitează însă la apele sale termale cristaline , chiar dacă acestea garantează bunăstare , întinerire și tonifiere. Mediul lacului are un farmec aparte, care te va seduce si te va face sa stai aici pana tarziu in noapte.

25 martie: Patru idei pentru excursii de o zi în Attica

Maraton
Municipiul istoric Marathon este situat în partea de nord-est a Atticii, la o distanță de aproximativ 45 km de centrul Atenei. Acest loc de renume mondial cu semnificație istorică, unde a avut loc celebra bătălie de la Maraton în anul 490 î.Hr. , când grecii au rezistat celor încă 50.000 de perși și au reușit astfel să pună capăt primei lor invazii asupra teritoriului grecesc, este o alegere ideală pentru o excursie de o zi din orășelul.

Punctul de referință aici este Mormântul Maratonului, sub care se află oasele celor 192 de soldați căzuți în timpul luptei împotriva perșilor. În apropiere se află plaja liniștită Marathon, cu ape puțin adânci și taverne pitorești care servesc pește proaspăt. O altă atracție a zonei este lacul artificial Marathon , cu o suprafață de 2.450 de acri, care se numără printre cele mai importante 10 zone umede din Attica, datorită abundenței speciilor pe care le găzduiește.

25 martie: Patru idei pentru excursii de o zi în Attica

Salamul
Destinație din apropiere (la doar 15 minute de Perama) și în același timp economică, Salamina cu pădurile sale de pini, plajele frumoase, mănăstirile și siturile arheologice, cea mai nordică și cea mai mare insulă a Golfului Saronic este o idee bună pentru escapade la buget – fulger. Privește insula de pe dealul care domină Teatrul Euripide și biserica Panagia Eleftherotria și lasă-ți privirea să călătorească spre Elefsina și Atena.

25 martie: Patru idei pentru excursii de o zi în Attica