Ministrul grec al Sănătății .. De la 1 mai, măsurile legate de virusul Corona vor fi suspendate

Ministrul grec al Sănătății

Ministrul grec al Sănătății, Thanos Plifris, a declarat marți că condițiile pandemice „ne permit să mergem mai departe cu suspendarea măsurilor de protecție de la 1 mai”. Măsurile care urmează să fie ridicate sunt Covid-Pass, care este certificatul de vaccinare și recuperare de Covid-19, precum și folosirea obligatorie a măștilor în interior.

Într-un interviu acordat Sky TV, Blifris a subliniat că certificatele nu vor fi anulate, ci mai degrabă „suspendate”.

El a adăugat: „Orice suspendare a valabilității certificatelor de vaccinare și recuperare – alertă nu anulați – – simplificarea protocoalelor sanitare pentru activitățile turistice, precum și verificările asupra cetățenilor pentru intrarea acestora în diferite locuri”. . “

El a adăugat: „Condițiile ne permit să suspendăm procedurile încă de Ziua Muncii. Adică suspendarea valabilității vaccinărilor și a certificatelor de boală – atenție, acestea nu se anulează -, se simplifică protocoalele sanitare pentru activitățile turistice, precum și controalele ( cecuri) pentru ca cetățenii să le introducă în diferite locuri”.

El a mai adăugat că „procedurile vor fi revizuite în septembrie”.

Între timp, comitetul de epidemiologi al țării se întrunește miercuri pentru a decide asupra Covid-Pass-ul raportat și folosirea obligatorie a botniței, măsurile în biserici în Săptămâna Mare, noaptea de Paști și Paști precum și anularea autoexamenelor pentru studenți.

Experții în sănătate ai țării sunt foarte ezitenți când vine vorba de ridicarea obligativității folosirii botului în interior, în aglomerație sau în aer liber.

Biserici: Ce se asigură pentru cei nevaccinati