Ministerul grec de Externe a emis o declarație furioasă cu privire la „acuzațiile turcești

Ministerul grec de Externe a emis o declarație

Ministerul grec de Externe a emis o declarație supărată cu privire la „acuzațiile nefondate și incorecte de presupusă încălcare a spațiului aerian turc”.

Anunțul detaliat al ministrului afacerilor externe:

„Respingem acuzațiile false și incorecte ale Ministerului de Externe al Turciei cu privire la presupusa încălcare a spațiului aerian turc de către aeronavele grecești în urmă cu câteva zile.

Aceste acuzații reprezintă încă o încercare a Turciei de a induce în eroare și de a nega responsabilitatea pentru acțiunile sale ilegale și provocatoare.

Și este un oximoron pentru o țară care a efectuat recent 42 de zboruri peste teritoriul Greciei într-o singură zi, amenințănd Grecia cu război, încălcând principiile fundamentale ale Cartei ONU și acuzând Grecia de acțiuni provocatoare.

„Turcia, prin acțiunile sale, subminează securitatea și stabilitatea regională”, se arată în declarație.

Răspunsul dur al Atenei a venit după anunțul provocator al Ministerului de Externe al Turciei privind încălcările luptătorilor turci care au avut loc la Alexandroupolis.

Ministrul turc de Externe a negat responsabilitatea și a afirmat că Grecia a încălcat spațiul aerian turc, descriind încălcările drept „răspuns” din partea greacă, subliniind că „pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete, Grecia trebuie să înceteze acțiunile sale provocatoare în Marea Egee. ” “

Corint: Două persoane arestate pentru deținerea a aproape patru kilograme de hașiș