Supermarketurile limitează achiziționarea de ulei vegetal făină și zahăr

limitează achiziționarea de ulei vegetal făină și zahăr

Supermarketurile din Grecia au introdus restricții privind numărul de produse pe care un consumator le poate cumpăra din uleiuri vegetale și făină. Floarea soarelui, uleiul de porumb dulce, făina și zahărul sunt de joi produsele de pe lista de achiziții limitate din cauza războiului din Ucraina și a creșterilor de preț.

Războiul a afectat în cea mai mare parte producția de ulei și făină de floarea soarelui, unii comercianți spunând că există deja un deficit de astfel de produse.

Unul dintre cele mai importante lanțuri de supermarketuri din Grecia, Sklavenitis, a limitat achiziția la 4 pachete de toate tipurile de făină, inclusiv marca proprie și alte mărci populare de produse din făină. Există, de asemenea, o limită pentru pachetele de specialitate pentru făinurile comune, până la două per comandă. Există un plafon similar pentru patru elemente pentru comenzile de ulei de floarea soarelui. De miercuri, există și o limită pentru zahăr de patru pachete per client.

Magazinul online al lanțului Mymarket a stabilit și o limită de patru sticle de ulei de floarea soarelui pe comandă pentru sticle de până la 2 litri, în timp ce în unele cazuri în ceea ce privește recipientele de 5 litri, consumatorii nu pot achiziționa mai mult de un articol.

Lanțul de supermarketuri Kritikos a plasat, de asemenea, maximum ulei de floarea soarelui, făină și zahăr în pachete de 5 în magazinele sale.

Scăderea stocurilor a fost însoțită și de prețuri mai mari, uleiul de floarea soarelui a crescut cu 4,69% în 20 de zile, iar făina a crescut cu 7,81%.

Potrivit unor instituții de presă, barurile și grătarele cu souvlaki iau în considerare anularea meniurilor „prăjite” precum dovlecei, bile etc. din cauza prețului petrolului.

Privește Rusia întreaga lume de internet prin țintirea cablurilor submarine internaționale?