În imagini, cel mai rapid avion din lume va traversa Atlanticul în 3 ore și jumătate

În imagini, cel mai rapid avion din lume

În viitorul apropiat, oamenii ar putea să zboare peste Oceanul Atlantic cu viteze fără precedent și în timp record, potrivit a spus ziarul britanic „The Sun”.

La Farnborough International Air Show, compania aeriană americană „Boom Supersonic” a dezvăluit modele experimentale ale așteptatei sale avioane „Overture”.

Ea a spus că viitorul său avion se caracterizează prin noul său design, care se va schimba radical, și disponibilitatea sa pe patru motoare, alături de un număr mai mic de locuri pentru pasageri, în comparație cu aeronavele convenționale.

Mai mult, compania americană susține că „Overture” va putea zbura de la New York la capitala britanică, Londra, într-un timp record, care este de doar 3 ore și jumătate.

Se știe că durata celui mai rapid zbor direct între cele două orașe este în prezent de aproximativ 8 ore.

Mai exact, Boom Supersonic spune că avionul va putea zbura la viteze cuprinse între Mach 1 și 1,7.

„Aviația nu a cunoscut un salt uriaș de zeci de ani”, a declarat Blake Schull, fondatorul și CEO-ul companiei aeriene, într-o declarație, adăugând că designul noii aeronave va fi dezvoltat pentru a emite emisii neutre din punct de vedere al carbonului pentru a conserva mediul și va zbura cu combustibil pentru aviație sustenabil (SAF).100 la sută.

Nu se știe încă când va fi gata de zbor, dar compania spune că a început „să pună bazele”.

Grecia pe lista țărilor ostile Rusiei