Grecia.. Noi măsuri pentru a aborda criza locuințelor și a ajuta tinerii să-și cumpere prima casă

Grecia.. Noi măsuri pentru a aborda criza locuințelor

Guvernul grec a anunțat joi un set de măsuri menite să ajute tinerii și cuplurile să-și cumpere prima casă sau să închirieze un apartament decent la un preț accesibil.

Aceste măsuri vin ca răspuns la lipsa unei locuințe adecvate, precum și la dificultățile tinerilor de a obține credite bancare pentru a obține un credit ipotecar.

În urma asigurărilor primului ministru Kyriakos Mitsotakis la Târgul Internațional de la Salonic din weekendul trecut că aceste probleme vor fi abordate, guvernul a prezentat un plan în șase puncte care include oferirea de stimulente cu dobândă zero sau cu dobândă scăzută pentru renovarea locuințelor de vacante.

Programul este de așteptat să ofere a 10.000 de tineri cu venituri mici, cu vârste cuprinse între 25 și 39 de ani, acces la împrumuturi de până la 150.000 de euro pentru proprietăți de 120 de metri pătrați sau aflate în construcție înainte de 2007. În acest scop, se vor realiza 375 de milioane de euro. Disponibile prin Serviciul Public de Ocupare fără dobândă și 125 de milioane de euro de la bănci la o rată de 1% față de 4%. Familiilor cu încă trei copii li se vor acorda privilegii suplimentare.

Guvernul intenționează, de asemenea, să utilizeze aproximativ 1.000 de proprietăți private din Atena și Salonic, care au fost folosite ca parte a programului de locuințe pentru imigranți și refugiați. Proprietarii acestor proprietăți vor plăti în continuare aceeași sumă de chirie de către stat, care va suporta și costul renovării locuințelor astfel încât acestea să poată fi închiriate familiilor vulnerabile la un preț redus.

Fondurile europene în valoare de 200 de milioane de euro vor fi, de asemenea, direcționate către renovarea a aproximativ 4.000 de proprietăți care sunt în prezent neexploatate.

În plus, guvernul intenționează să renoveze căminele universitare din țară și să majoreze beneficiile acordate studenților care nu pot plăti locuința.

Potrivit ministrului de stat Akis Skirtsos, grecii cheltuiesc 37% din veniturile lor pentru acoperirea costului locuinței față de media UE de 20%, în timp ce în toată țara 770.000 de locuințe sunt nefolosite, dintre care 200.000 sunt în Atena și Salonic.

Video de la marea operațiune de poliție din Menidi – Zefyri: Două bande care furau catalizatori au fost demontate