Grecia.. Lanțurile antiblocare sunt obligatorii în mașini din octombrie până în aprilie

Grecia.. Lanțurile antiblocare sunt obligatorii

Ministerul grec al Infrastructurii și Transporturilor a emis clarificări cu privire la utilizarea obligatorie a lanțurilor antiderapante și a mijloacelor similare în vehicule.

Potrivit deciziei ministerului, șoferii ar trebui să aibă lanțuri antiderapante în mașini din octombrie până în aprilie în fiecare an, când circulă pe drumuri naționale sau regionale.

Perioada de utilizare a lanțurilor antiblocare și a mijloacelor similare în mașinile cetățenilor începe din octombrie, iar în urma deciziei ministrului adjunct al infrastructurii și transporturilor, responsabil cu transportul, Michalis Papadopoulos, șoferii ar trebui să fie echipați corespunzător.

Proprietarii de mașini din toate clasele sunt obligați să-și echipeze vehiculele cu lanțuri antiblocare sau alte mijloace antiderapante similare, cum ar fi pături de zăpadă și anvelope de zăpadă (care au marcajul special al simbolului „alpin” cu decalul M+S ).

Se va aplica o amendă de 80 de euro dacă șoferii sunt găsiți fără dispozitive antiderapante în condiții meteorologice nefavorabile.

Mulți pacienți cu boli de inimă încă mai fumează