EL.AS a demontat o spirală de import de băuturi ilegale din Bulgaria. (videoclipuri și fotografii)

EL.AS a demontat o spirală de import

O organizație criminală care făcea contrabandă cu alcool etilic din Bulgaria, pe care l-a canalizat către distilerii pentru producția de băuturi alcoolice, a fost destructurată de Direcția Poliției Economice.

Mai exact, 21 de tone de alcool etilic au fost confiscate cu evaziunea taxelor și taxelor estimate la peste 660.000 de euro.

EL.AS a demontat o spirală de import de băuturi ilegale din Bulgaria. (videoclipuri și fotografii)

Au fost arestați 2 membri ai organizației criminale, în timp ce încă 3 persoane sunt incluse la dosar.

În special, Direcția Poliției Economice, în cooperare cu Centrul de Coordonare a Operațiunilor (SEC) al Autorității Independente de Venituri Publice, a destructurat o organizație criminală care transporta sistematic alcool etilic de contrabandă din Bulgaria și l-a canalizat în producția de băuturi alcoolice.
Potrivit anchetei, organizația criminală, cel puțin din noiembrie 2021, activează sistematic în importul de alcool etilic (alcool) din Bulgaria, pentru a pregăti băuturi alcoolice ilegale și a le distribui în Attica și diverse părți ale Greciei. beneficii financiare uriașe.

Alcoolul etilic de contrabandă a fost transportat cu autocisterne, în zone special amenajate, unde aveau acces doar cu telecomandă, în timp ce pentru a nu-și dezvălui acțiunea, au eliberat documente conform cărora au transportat alte tipuri de lichide, care nu au accize.

 

EL.AS a demontat o spirală de import de băuturi ilegale din Bulgaria. (videoclipuri și fotografii)Dezmembrarea organizației criminale a avut loc în cadrul unei operațiuni coordonate de poliție, la prânz, ieri, vineri, 15 aprilie 2022, unde un autocisterna a fost ridicat la o distilerie din prefectura Fthiotida care facea contrabandă cu alcool etilic, cu acte pentru transportul „lichid de spălat vase”. spre Italia.

În cadrul operațiunii au fost arestați șoferul autocisternei și proprietarul distileriei și li s-a întocmit dosar pentru organizare infracțională și încălcări ale Codului Național Vamal, în timp ce la dosar mai sunt încă 3 persoane căutate.

În cadrul cercetărilor efectuate, cu asistența unui personal al Vămii Stylida, în cadrul firmei de distilerie precum și în depozite, locuințe și autovehicule, au fost depistați și confiscati:

camion cisternă
21.000 de litri de alcool etilic de contrabandă
echipamente mecanice de distilerie
rezervoare de plastic goale
masina si VAN
telefoane mobile și documente.
Se subliniază că taxele și impozitele evadate sunt estimate la peste 660.000 de euro.

Cei arestați, cu dosarul împotriva lor, au fost duși la Parchetul competent.

Declarații fiscale 2022: Ce este un asistent fiscal?