DYPA -OAED: Vin nouă programe pentru 32.120 de șomeri

DYPA -OAED: Vin nouă programe

Nouă programe care vor crea 32.120 de locuri de muncă pentru șomeri vor fi anunțate în următorul trimestru de către DYPA ( fostul OAED ).
Programele vizează în principal consolidarea ocupării forței de muncă prin crearea de noi locuri de muncă și, de asemenea, crearea de noi afaceri.
Mai detaliat, pe parcursul trimestrului vor fi anunțate următoarele programe:
Program de dobândire a experienței de muncă pentru 3.900 de tineri șomeri cu vârsta de până la 29 de ani, cu accent pe economia digitală
Program de granturi pentru inițiative de afaceri cu accent pe economia digitală pentru 3.000 de șomeri cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani.
Program de granturi pentru afaceri pentru angajarea a 5.000 de șomeri cu vârsta de 30 de ani și peste în Regiunile în Tranziție (MET) ale țării (ciclul D).
Program de granturi pentru afaceri pentru angajarea a 4.000 de șomeri cu vârsta de 30 de ani și peste în Regiunile Cele mai Dezvoltate (MDR) ale țării (ciclul III).
Program de granturi pentru inițiative de afaceri cu accent pe economia digitală pentru 3.220 de șomeri cu vârsta cuprinsă între 30-45 de ani din regiunile mai puțin dezvoltate ale țării și din Macedonia de Vest.
Program de granturi pentru inițiative de afaceri care angajează tineri liber profesioniști cu vârsta între 20 și 44 de ani care aparțin unor grupuri sociale marginalizate, cum ar fi romii.
Program de granturi pentru afaceri pentru angajarea a 10.000 de șomeri de lungă durată cu vârsta de 45 de ani și peste, în zonele-buzunare cu șomaj ridicat.
Program de preangajare pentru 10.000 de tineri șomeri cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani.
Program de granturi de afaceri pentru angajarea a 3.000 de șomeri care aparțin unor populații greu de servit și a 7.000 de șomeri care se confruntă cu obstacole în calea integrării sau reintegrării lor pe piața muncii.

Heraklion: Tatăl în vârstă de 45 de ani al unui copil de trei ani care a fost ucis de o explozie a unei conducte (FOTO)