Cu un nou autotest elevii mâine la școală – De când vor face unul pe săptămână

Cu un nou autotest elevii

Săptămâna viitoare va avea loc premiera unui autotest pentru studenți și profesori.
De acum înainte, elevii și profesorii școlilor vor trebui să susțină un autotest pe săptămână din aprilie.

Mai exact, măsura va intra în vigoare din săptămâna care începe pe 4 aprilie.

Elevii de toate nivelurile, vaccinați și nevaccinați, precum și cadrele didactice vaccinate, trebuie să obțină până marți, 5 aprilie, trei teste de autodiagnostic gratuite de la farmacii, pentru a răspunde nevoilor de control ale

zile din 4 aprilie până în 15 aprilie 2022 și pentru întoarcerea din sărbătorile pascale.

Astfel, elevii și profesorii vaccinați vor intra acum în sălile de clasă fiind supuși săptămânal unui autotest, care va avea loc cu până la 24 de ore înainte de sosirea la școală, marți.

Se reamintește că:
– Testul de screening pentru noul coronavirus prin test de autodiagnostic (autotest) este obligatoriu pentru toți elevii, vaccinați și nu, precum și pentru profesorii vaccinați.

– Adeverinta de autotest negativ trebuie adusa de catre toti elevii intre 4 si 18 ani precum si profesorii vaccinati.

– Părinții/tutorii elevilor/trei care frecventează școlile publice și cadrele didactice vaccinate care lucrează în acestea înregistrează declarația și rezultatul în platforma edupass.gov.gr, de la care se eliberează Cardul școlar pentru COVID-19.

– Autotestarea gratuită este disponibilă de la farmacii doar în zilele și orele de lucru, astfel încât în ​​timpul zilelor și nopților acestea să poată deservi urgențe.

Părinții/tutorii elevilor/trei care învață în școli private și cadrele didactice vaccinate care lucrează în acestea continuă să declare rezultatul autotestelor pe platforma self-testing.gov.gr și să elibereze Cardul școlar pentru COVID- 19.

Google.. Atacul cibernetic rusesc asupra forțelor NATO și a rețelelor NATO