Criza energetică schimbă orele de lucru în Grecia

Criza energetică schimbă orele de lucru în Grecia

Criza energetică modifică programul de lucru în magazine și a fost inițiată de Asociația Comerțului din Salonic care în toate acțiunile a ridicat problema reducerii programului de lucru și a făcut o propunere relevantă.Idei similare se spune că există de către Asociația Comerțului din Atena, în timp ce această idee este studiată și de Ministerul Dezvoltării.

Scăderea dramatică a veniturilor din magazine și înăbușirea puterii de cumpărare a consumatorilor ca urmare a crizei energetice au ridicat alarma odată cu introducerea unei reduceri drastice a programului de lucru.

Asociația Comerțului din Salonic a propus reducerea programului de lucru în timpul orelor de după-amiază/seara.

Într-un comunicat, Asociația a sugerat că lucrul cu noul program redus va începe de săptămâna viitoare, adică luni, 10 octombrie 2022.

Programul de lucru propus trebuie organizat după cum urmează:

Luni – Miercuri – Sâmbătă: 10:00 – 16:00
Marți – Joi – Vineri: 10:00 – 19:00.

→ Programul propus de asociație elimină complet deschiderea magazinelor duminica precum și funcționarea orelor separate.

Având în vedere problemele create de criza energetică și dificultățile neașteptate din iarna care vine, cifra de afaceri scăzută a pieței și cererea guvernamentală de reducere a consumului de energie electrică, Consiliul de Administrație al Asociației Comerțului din Salonic a decis să propună reducerea orelor de funcționare a magazinelor în orele de după-amiază/seara.

Se spune că există idei similare în Asociația Comerțului din Atena, care propune o astfel de reglementare nu este voluntară și include, de asemenea, supermarketuri pentru a evita „concurența neloială”, unde supermarketurile vând și alte produse decât alimente și băuturi.

Dar supermarketurile și lanțurile de supermarketuri, atât grecești, cât și străine, sunt împotriva reducerii programului de lucru, având în vedere că beneficiul ar fi minim și consecințele deosebit de negative în mai multe lucruri, cum ar fi angajarea, cifra de afaceri și serviciul pentru clienți pentru cetățeni.

În plus, beneficiul va fi minim, deoarece unitățile comerciale și supermarketurile nu au electrocasnice consumatoare de energie, iar singurul consum de energie este legat de lumini și aparate de aer condiționat. Chiar și în supermarketurile cu frigidere mari, reducerea orelor de lucru nu va avea niciun efect, întrucât funcționează 24 de ore pe zi.

Mai târziu, astăzi este programată o întâlnire între reprezentanții supermarketurilor și lanțurilor de supermarketuri cu ministrul Dezvoltării.

După dispariția submarinului rusesc, NATO își avertizează aliații