Comitetul de experți în sănătate din Grecia recomandă să nu ridice măsurile Covid deocamdată

Comitetul de experți în sănătate din Grecia

În condițiile în care infecțiile zilnice cu virusul Corona cresc din nou, Comitetul Epidemiologilor a recomandat în ședința de miercuri să nu fie ridicate alte măsuri până la Paște, 24 aprilie 2022, ceea ce înseamnă că atât Covid-Pass, cât și utilizarea obligatorie a măștilor în interior rămân în vigoare. efect până la începutul lunii mai cel puțin.

Potrivit presei, experții în sănătate au decis că tabloul epidemiologic al țării pare prea scump pentru a ridica măsurile înainte de 1 mai.

Este de remarcat faptul că experții în sănătate examinau planul propus de guvern pentru a ușura și mai mult măsurile virusului Corona fie luni, 18 aprilie, fie luni, 2 mai, adică la o săptămână după Paște.

În ceea ce privește eliminarea măștilor în interior, s-a sugerat ca acestea să rămână în vigoare în spitale și unități sanitare, în supermarket și în transportul public.

Ministrul supleant al Sănătății, Mina Gaga, a confirmat pentru ERT FM că nu există deocamdată o decizie de anulare a vaccinării și a certificatului de recuperare.

„Încă nu s-a decis revocarea certificatului de vaccinare”, a spus Gaga, adăugând: „Există un plan, totuși, așteptăm mai întâi datele. Trebuie să analizăm toate sugestiile și toate datele epidemiologice și apoi să anunțăm oficial ce se va întâmpla.”

Rola Pisperego, acuzată că și-a ucis fiica, a fost dusă în judecată din Atena