Buton de panică pentru a proteja victimele violenței domestice

Buton de panică pentru a proteja victimele

ELAS va fi informat prin SMS de la femeile aflate în pericol Grecia 17.11.2022: Un amendament pentru instituirea unei operațiuni pilot pentru „butonul de panică”, aplicația digitală care va permite victimelor violenței domestice să informeze imediat și în siguranță autoritățile de poliție atunci când sunt în pericol , a transmis guvernul Parlamentului.
După cum se precizează în raport, „pentru prima dată în Grecia, se utilizează aplicația digitală inovatoare „Butonul de panică” și este posibil să o furnizeze femeilor victime ale violenței domestice, pentru a putea, prin intermediul telefonului lor mobil, să anunțe imediat și în siguranță Poliția Greciei, în cazul în care se află într-o situație de amenințare sau pericol pentru viața sau integritatea lor fizică”.
Prin amenajarea propusă se asigură beneficiarilor instalarea aplicației pe telefoanele mobile, precum și condițiile de bază de funcționare ale programului.
Sunt eligibile pentru înregistrarea în aplicație în timpul funcționării pilot a programului femeile victime ale violenței domestice care locuiesc în Regiunea Attica și în Unitatea Regională Salonic, care se adresează autorităților de poliție competente la nivel local sau unui Centru de consiliere al Rețelei Generale.

Secretariatul pentru Politică Demografică și Familială și Egalitatea de Gen (G.G.D.O.P.I.F.) al Ministerului Muncii și Afacerilor Sociale.
De la sfârșitul operațiunii pilot , care urma să dureze un an în regiunile Attica și Salonic , „va urma o evaluare a programului de către serviciile competente ale Ministerului Muncii și Afacerilor Sociale și Protecției Cetățenilor, pentru să utilizeze rezultatele evaluării, pentru trecerea la aplicarea sa universală”.
Cum va funcționa butonul de panică
Aplicația este utilizată prin selectarea indicatorului relevant de pe ecranul telefonului mobil. Poliția este informată imediat prin SMS despre amenințarea sau pericolul la adresa vieții sau integrității fizice a beneficiarului. SMS-ul include date despre localizarea spațială a femeii pentru ca poliția să poată interveni pentru a o proteja.
Urmează textul amendamentului. panic-button-tropologia

Poliția a fost desfășurată în Atena și Salonic la aniversarea revoltei Politehnicii din 1973