Arcadia: 3 sate necunoscute la câțiva pași de Atena pentru o minunată excursie de toamnă

Arcadia: 3 sate necunoscute la câțiva pași de Atena

Vrei să evadezi din același și ești în căutarea unor noi destinații? Vă recomandăm 3 sate frumoase din Arcadia apropiate unul de celălalt (pentru cei care doresc să le combine) care nu sunt la fel de populare precum Dimitsana și Karytaina , dar merită cu siguranță un loc pe lista dvs. de călătorie!

Punctul lor forte este peisajul frumos, ospitalitatea tradițională, dar și distanța lor apropiată de Atena, ceea ce îi face ideali pentru un weekend sau chiar o excursie de o zi!

Piața Elliniko Arcadia

Sat linistit, la doar 3 km. de la Stemnitsa, un focar pentru cei care se răsfață cu activități în Lousios, datorită distanței sale apropiate. Ochiul este atras de școala de piatră din 1932 care domină piața pavată! La urma urmei, inima satului bate acolo cu tavernele și cafenelele sale! Din Atena veți ajunge în doar 2,5 ore, deoarece se află la 212 km.

elenic din Arcadia

Elliniko Arcadia, vedere generală a satului


râpă

Clădiri din piatră în Lagadia, Arcadia

Cu străzi pitorești, case din piatră și o priveliște magnifică, amfiteatrele Lagadia construite pe o pantă a Mainalos, au intrat dinamic în agenda noastră de călătorie! O… operă de artă din piatră cu apă curgătoare, printre nuci și platani, se remarcă prin frumusețea sa și alegerile pe care le oferă vizitatorilor săi. Veți ajunge de la Atena la Lagadia în 2,5 ore, deoarece se află la o distanță de 205 km.

Lagadia, Arcadia, Vedere panoramică asupra satului

Lagadia, Arcadia

Clădirea liceului din Lagadia, Arcadia

Lagadia din Arcadia

Haină de lână

Valtesiniko, vedere panoramică a satului
Cocoțat la 1.140 m. pe o pantă a Mainalo, printre brazi, nuci și apă curgătoare, a fost declarată așezare tradițională și se remarcă prin istoria lungă și clima perfectă! Deși nu a fost încă „deranjat” de sirenele turismului, excelenta sa infrastructură vă va face imediat fanii săi! De asemenea, se află la aproape 2,5 ore cu mașina de Atena (201 km)

Valtesiniko, Arcadia

Arcadia: 3 sate necunoscute la câțiva pași de Atena pentru o minunată excursie de toamnă
Vezi aici un alt sat din Arcadia, necunoscut celor mai multi dar crede-ne atat de frumos incat trebuie sa il pui in program!

Vloggos Arcadia: Cunoașteți „balconul” Peloponezului central!
Vloggos este un mic sat istoric, o așezare construită din piatră, la doar 9 km vest de Dimitsana și la 19 km de Stemnița . Construită în Mainalos, la o altitudine de 1.060 de metri, este una dintre cele mai muntoase așezări din Arcadia și aparține municipiului Gortynia.

Are mai puțin de 50 de case și doar câteva zeci de rezidenți permanenți.

Aşezare tradiţională
Vloggos a fost desemnată ca așezare tradițională în 1978, în urma unei propuneri a unui grup de arhitectură al Universității Aristotel din Salonic – și într-adevăr una dintre primele din Grecia, alături de Dimitsana, Karytaina, Lagadia și alte așezări de pe întreg teritoriul.

Într-un studiu de arhitectură ulterior al Camerei Tehnice a Greciei (TEE), s-a propus ca acesta să fie plasat în primul grad de protecție, conform standardelor Uniunii Europene, în timp ce au fost consemnate recomandări similare pentru protecția ulterioară a așezării. în alte studii.

Numele satului
Numele său era Logos și conform tradiției orale, „Vloggos” a fost înființat după o corupție a unui locuitor care a pronunțat numele „Vloggos”. Odată cu trecerea timpului, această formă coruptă a prevalat și astfel „Loggos” s-a transformat în „Vloggos”.

Potrivit unei alte versiuni posibil ulterioare sau mai răspândite, „Vloggos” are rădăcini slave, începând din secolele VI-VIII, când Peloponezul central a fost așezat de nomazi slavi.

Vlongos este un sat istoric, deoarece a participat activ la Revoluția din 1821 și la luptele naționale ulterioare din secolele al XIX-lea și al XX-lea, după cum mărturisesc rapoartele istorice, tradiția orală și eroul local.

Vezi și Balconul Pelionului: Micul sat cu cea mai frumoasă piață din Grecia muntoasă!

„Balconul Peloponezului central”
Localnicii îl numesc „balconul Peloponezului central”, deoarece oferă o vedere panoramică asupra bazinului Megalopolis, Taygetos, Muntele Lycaeo și Minthi . Când atmosfera este „clară”, se poate vedea întreaga vale a lui Alpheios , de la izvoare până la gurile sale în mare, precum și Marea Ionică.

În sat, merită vizitată biserica Ai-Georgi , care datează din 1815, cu faimosul izvor cu „candalele” țâșnind sub el. Lângă biserică se află un crâng de nuci de 100 de ani !

Din anii 1980, satul a căpătat un caracter preponderent turistic, cu puțini locuitori iarna. Din acest motiv, se observă o renovare amplă a caselor din piatră ale așezării.

Faceți un pas înapoi în timp la Atena bizantină (fotografii)