Grecia promovează o strategie independentă de acces pentru 225 de plaje echipate pentru persoanele cu dizabilități

Atena – Guvernul elen a lansat o inițiativă strategică națională menită să faciliteze accesul la plaje pentru persoanele cu dizabilități. 225 de plaje din țară sunt dotate cu facilități speciale care permit persoanelor cu dizabilități să aibă acces independent la mare și să ofere servicii suplimentare menite să îmbunătățească experiența acestor persoane.

Echipamente speciale și efecte pozitive

Echipamentele speciale includ rampe echipate cu scaune cu rotile special concepute pentru a facilita intrarea și ieșirea din mare a persoanelor cu dizabilități fără a fi nevoie de asistență. Această inițiativă le permite persoanelor cu dizabilități să se bucure de înot independent și le sporește sentimentul de libertate și independență.

Thanasis Koutitsas, unul dintre beneficiarii acestor facilități, își exprimă fericirea, spunând: „Vin de 10 ani și mașina care ne ajută să intrăm și să ieșim ușor din mare este o experiență minunată pentru mine”. Cât despre Anthy Bistragalli, el adaugă: „Intru și ies singur, fără ajutor, asta îmi oferă o viață mai bună și fac până la 150 de băi în fiecare an”.

Sprijin guvernamental și proiecte de viitor

Ministerul Turismului grec, în cooperare cu Fondul de Recuperare, consolidează aceste măsuri cu un buget de 17 milioane EUR, reflectând angajamentul guvernului de a îmbunătăți accesibilitatea la plajă pentru persoanele cu dizabilități.

Ministrul de stat Akis Skertsos a explicat că „Grecia este cu toată lumea și pentru toată lumea” este mesajul central al strategiei naționale care urmărește integrarea persoanelor cu dizabilități în viața socială, economică și politică a țării. Ministrul Turismului, Olga Kefalogianni, a subliniat că ministerul urmărește să promoveze Grecia ca destinație primitoare și sigură pentru toată lumea, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

În această vară, pe plajele din Kalamata au fost instalate patru mașini autonome de acces la mare, marcând un pas suplimentar către îmbunătățirea serviciilor turistice globale ale țării.