Tragedie la Stația GPL din Crevedia: 58 de Răniți în Urmă Exploziilor Devastatoare

În data de 26 august 2023, în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, au avut loc mai multe explozii la o stație GPL, rezultând în total 58 de victime, după cum urmează:

❗️ Prima explozie a dus la 8 victime, dintre care o persoană a decedat din cauza unui infarct fără arsuri, iar alte 7 persoane au suferit răni. Din cei răniți, 3 au fost transportați la Spitalul Clinic de Urgență București cu arsuri, iar 4 au fost duși la Spitalul Bagdasar-Arseni.

❗️ A doua explozie a avut ca rezultat 50 de victime, dintre care 3 persoane rănite au fost transportate la UPU Târgoviște, iar 47 de persoane au fost aduse la unități sanitare din municipiul București cu arsuri și traumatisme.

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv 39 de pompieri, 2 polițiști și 2 jandarmi. La momentul raportării (ora 2:00), 54 de persoane sunt internate în diverse secții ale unităților sanitare, dintre care 10 sunt intubate.

În urma activării Planului Roșu de Intervenție, care implică suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la fața locului au intervenit următoarele forțe:

❗ Serviciul pentru Situații de Urgență Dâmbovița: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transportul victimelor multiple, 11 ambulanțe SMURD și 2 puncte medicale avansate.

❗ Serviciul pentru Situații de Urgență București – Ilfov: 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială echipată cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 2 puncte medicale avansate, 7 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu personal medical, 1 echipaj CBRN, 1 punct de comandă mobil și 1 echipaj de descarcerare.

❗ Serviciul pentru Situații de Urgență Prahova: 3 autospeciale de stingere.

❗ 1 elicopter SMURD.

❗ 9 echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița.

❗ 29 de polițiști de la Inspectoratul General al Poliției Române.

❗ 30 de jandarmi de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Pentru protecția cetățenilor, s-a instituit un perimetru de siguranță în jurul zonei de intervenție pe o rază de aproximativ 800 de metri. Aproximativ 3.000 de locuitori au fost evacuați preventiv. De asemenea, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert în zona afectată.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența premierului României, Marcel Ciolacu, și a ministrului afacerilor interne, Cătălin Predoiu, a fost constituită o celulă de criză. Aceasta a inclus reprezentanți ai Ministerului Sănătății și a avut ca obiectiv gestionarea situației complexe din punct de vedere operațional.

crevedia010inquamphotosoctavganea

crevedia005inquamphotosoctavganea

crevedia006inquamphotosoctavganea

crevedia008inquamphotosoctavganea

crevedia011inquamphotosoctavganea

crevedia012inquamphotosoctavganea

crevedia013inquamphotosoctavganea

crevedia014inquamphotosoctavganea

 

crevedia015inquamphotosoctavganea

crevedia019inquamphotosoctavganea-1

crevedia020inquamphotosoctavganea

 

De asemenea, au fost puse la dispoziție două linii telefonice TELVERDE pentru aparținătorii victimelor exploziei din județul Dâmbovița, pentru a obține informații despre starea acestora.

Ca urmare a acestui incident, a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă. Acesta are ca scop transferul urgent al pacienților grav afectați pentru a primi îngrijiri medicale specializate. Primii pacienți vor fi transportați cu o aeronavă aparținând Ministerului Apărării Naționale către o unitate sanitară din Bruxelles, iar în cursul zilei vor fi efectuate și alte transferuri pentru intervenții medicale de specialitate.

Share the news with your friends