Când încep vânzările de vară în Grecia – și în ce zile de duminică vor fi deschise magazinele?

Reducerile de vară foarte așteptate încep pe 8 iulie și se așteaptă ca magazinele să se deschidă în a doua duminică a lunii iulie, oferind consumatorilor o oportunitate suplimentară de a profita de reduceri. Perioada de reduceri continuă până pe 31 august, oferind cumpărătorilor suficient timp pentru a profita de oferte și reduceri.

Conform legislației în vigoare, magazinele au permisiunea de a funcționa în următoarele duminici din timpul anului
– Prima duminica a reducerilor de iarna (cu posibilitate de amanare daca cade in sarbatoare).
– A doua duminică a reducerilor de iarnă.
– Prima duminica a reducerilor de vara (cu posibilitate de amanare daca cade in sarbatoare).
– Prima duminică după Black Friday.
– Penultima duminică înainte de Crăciun.
– Ultima duminică a fiecărui an (cu excepția zilei libere).

Aceasta înseamnă că magazinele sunt de așteptat să fie deschise duminică, 14 iulie, oferind consumatorilor o zi suplimentară pentru cumpărături.

Sfaturi pentru consumatori în timpul reducerilor de vară

În timpul reducerilor de vară, consumatorii ar trebui să fie atenți și să se asigure că profită inteligent de oferte. Atunci când oferă reduceri de peste 60% la produse, magazinele trebuie să dovedească procentul de reducere în mod clar și documentat.

De asemenea, ratele de reducere trebuie să fie afișate vizibil pe vitrinele magazinelor și în toate celelalte mijloace de comunicare comercială. În cazul în care există rate de reducere diferite pentru fiecare categorie de produse, intervalul de preț furnizat trebuie precizat clar în reclamă.

Proprietarii de magazine trebuie, de asemenea, să se asigure că prețurile reduse oferite sunt în concordanță cu prețurile inițiale ale produselor și să poată face dovada acestui lucru în urma auditului.

Consumatorii sunt sfătuiți să păstreze chitanțele, deoarece acestea sunt necesare pentru rambursări în cazul achiziționării de produse defecte. Acest lucru sporește protecția consumatorilor și asigură o experiență de cumpărături sigură și transparentă pentru toată lumea.

Astfel, cumpărătorii se pot bucura cu încredere de sezonul de reduceri de vară, profitând la maximum de reducerile și ofertele disponibile.