38.000 de oi și capre și 7.000 de porci au murit din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile Daniel

În total, 38.000 de oi și caprine și 7.000 de porci au fost declarați morți în această dimineață, din cauza furtunii Daniel, a declarat viceministrul Dezvoltării Rurale și Alimentației, Dionysis Stamenitis de la Coordonatorul Larissa.

În ceea ce privește ovinele și caprinele, domnul Stamenitis a remarcat că până în prezent au fost colectate doar 15.750 de animale moarte, în principal din cauza condițiilor extrem de dificile de acces la unitățile zootehnice în care se află acestea.

Cu toate acestea, a spus el, este de așteptat ca numărul de oi și capre moarte să crească semnificativ în următoarele câteva ore, pe măsură ce apa se retrage, permițând o detectare și un acces mai bun.

Din cei 7.000 de porci morți anunțați, au fost strânse 3.600 de animale, în timp ce, potrivit viceministrului responsabil, restul este de așteptat să fie ridicat până mâine.

„Am subliniat din primul moment că prima prioritate este colectarea, arderea sau îngroparea animalelor moarte”, a spus domnul Stamenitis, menționând că „întregul proces se desfășoară în cooperare cu Ministerul Dezvoltării Agricole și Alimentației și Ministerul Agriculturii.” În regiunea Tesaliei, care poartă primul grad de responsabilitate și sub instrucțiuni de la Ministerul Sănătății.

În cele din urmă, ministrul adjunct al Dezvoltării Rurale și Alimentației a subliniat: „Suntem gata să mergem înainte cu orice acțiune necesară”, adăugând: „Folosim toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a asigura finalizarea cât mai rapidă a procesului”.

Share the news with your friends