Un focar de peste 40 de cazuri de gastroenterită în Magnesia și EODY dezvăluie noi evoluții și precauții stricte.

Magnezia, 1 iunie 2024 – În urma rapoartelor inițiale primite de Autoritatea Națională de Sănătate Publică (EODY), există o nouă îngrijorare cu privire la focarul de gastroenterită din regiunea Magnesia, deoarece Autoritatea Națională de Sănătate Publică din Grecia a raportat că a înregistrat peste 40 de cazuri, inclusiv copii si batrani.
Potrivit informațiilor, izbucnirea acestor cazuri se datorează proiectelor din rețeaua de alimentare cu apă, care au determinat autoritățile competente să introducă controale suplimentare pentru limitarea răspândirii epidemiei.

Șapte copii au fost transferați la clinica de pediatrie, în timp ce o persoană în vârstă care suferea de o boală de bază a fost internată la secția de terapie intensivă a Spitalului General Volos. În prezent se efectuează studii intensive pentru a determina relația zonelor afectate cu fenomenul.
În acest sens, Departamentul pentru Controlul Sănătății și Igiena Mediului (TYEPY) a prelevat probe din apa rețelei în cauză și le-a trimis spre analiză de laborator, unde rezultatele inițiale au evidențiat indicii ale prezenței încărcăturii microbiologice, ceea ce necesită consolidarea cercetărilor și luarea masurilor necesare.
Autoritatea Națională de Sănătate Publică din Grecia recomandă măsuri stricte de igienă personală pentru a preveni transmiterea infecției. DEYA a luat și măsuri de curățare a rețelei de alimentare cu apă și investigațiile sunt încă în desfășurare.