Întâlnire istorică între Mitsotakis și Erdoğan la Atena – începutul negocierilor care determină viitorul relațiilor dintre Grecia și Turcia

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a sosit la Palatul Maximos din Atena, unde a fost primit de premierul grec Kyriakos Mitsotakis pentru a începe o rundă de discuții importante pe care Grecia speră că le vor aduce speranță.
Analizați și discutați aspecte considerate sensibile și legate de relațiile bilaterale dintre cele două țări, care includ încredere reciprocă și probleme politice.
În cadrul acestei vizite, Erdogan a avut și o întrevedere cu omologul său grec, Katerina Sakellaropoulou, la palatul prezidențial, unde au fost discutate probleme de interes comun.
După încheierea discuțiilor, cei doi lideri sunt așteptați să dea declarații comune presei, inclusiv despre viziunile și rezultatele obținute. Ministrul grec de externe Giorgos Gerapetritis și omologul său turc Hakan Fidan vor participa și ei la această sesiune pentru a discuta pașii viitori și pregătirile pentru o nouă fază a relațiilor dintre cele două țări.
Aceste discuții reprezintă o oportunitate de a îmbunătăți relațiile dintre Turcia și Grecia, de a oferi semnale pozitive de cooperare, de a construi încredere reciprocă și de a deschide porțile către o agendă comună care include diverse probleme sensibile.