DYPA: Începând de mâine, cererile pentru programul de antreprenoriat pentru tineri cu grant de 14.800 de euro

Mâine, miercuri, 10 mai 2023, la ora 13:00, începe depunerea cererilor electronice pentru ciclul III al „programului de granturi pentru inițiative de afaceri ale tinerilor liber profesioniști, cu vârste între 18 și 29 de ani, cu accent pe femei”.

Termenul limită pentru înscriere este vineri, 9 iunie 2023, ora 15:00.

Scopul acțiunii de 12 luni este de a promova munca pe cont propriu a 450 de tineri șomeri, prin crearea de afaceri durabile, cu accent pe femei.

După cum precizează Serviciul Public de Ocupare a Forței de Muncă (DYPA) în anunțul său, cuantumul sprijinului pentru afaceri noi se ridică la 14.800 de euro și se va plăti în trei tranșe, după cum urmează:

  • prima rata de 4.000 euro, dupa inceperea activitatii la DOU.

  • Rata a 2-a de 5.400 euro, dupa incheierea primului semestru de la inceperea afacerii.

  • Rata a 3-a de 5.400 euro, dupa incheierea semestrului II de la inceperea afacerii.

Beneficiarii acțiunii sunt șomerii înregistrați, cu vârsta cuprinsă între 18-29 de ani, care vor depune o cerere de finanțare, care include o propunere de plan de afaceri.

Cererea de finanțare (propunerea de investiție) se depune exclusiv electronic la Sistemul Informațional privind Ajutoarele de Stat (SSIS) al Ministerului Dezvoltării și Investițiilor, la adresa https://www.ependyseis.gr .

Programul, cu un buget total de 61.200.000 euro, este cofinanțat de Statul Grec și Fondul Social European/Inițiativa pentru Ocuparea Forței de Muncă a Tinerilor, în cadrul Programului Operațional „Dezvoltarea Resurselor Umane, Educație și Învățare Permanentă 2014-2020”.

Procesul, metodologia și criteriile de evaluare a cererii sunt descrise în detaliu în apelul public.

Pentru mai multe informații, cei interesați pot vizita site-ul DYPA www.dypa.gov.gr.