Vremea: Vin zăpadă cu vânt din nord și vreme rece din nou

Vreme de primăvară până vineri, când temperatura în Attica poate ajunge la 19-20 de grade, dar sâmbătă se pare că temperatura va scădea din nou și va cădea ninsoare.Directorul Serviciului Național de Meteorologie, Todoris Kollidas, indică o modificare a temperaturii că va duce la un val de frig.

În postările sale de pe rețelele de socializare. Potrivit EMY, schimbarea temperaturii va varia inițial cu aproximativ 6 grade peste nivelurile normale deoarece sâmbătă vom avea precipitații în nord, în timp ce în centru și sud vor rămâne ridicate. Duminică va fi o scădere vizibilă de la nord la sud.

În ceea ce privește precipitațiile, fenomenele locale se vor produce până vineri în vestul și estul Mării Egee, în timp ce sâmbătă se va produce o schimbare a vremii cu ploi locale care vor cădea, începând din nord și crescând treptat de la prânz, în restul regiuni, cu excepția insulei Creta.

Se așteaptă să cadă ninsoare începând de după-amiază în regiunile nordice ale continentului din zonele muntoase și semimontane. La orele serii, fenomenele se intensifică în regiunile centrale și nordice, iar furtuni împrăștiate suflă în zonele marine și de coastă. Ploi împrăștiate și furtuni vor cădea duminică pe zonele de coastă de est și de sud. În regiunile continentale centrale și nordice, zăpada va cădea în zonele muntoase și semimontane, în timp ce va apărea treptat și în zonele muntoase din Peloponesos, Evia și vestul Cretei.Efectele se vor slăbi treptat începând cu după-amiaza și se vor opri la nord- Est.