Crucea Roșie Elenă Desfășoară Operațiune de Urgență în Piața Syntagma pentru Combaterea Caniculei

Rezumatul știrilor

Atena 11 iunie 2024 – În contextul temperaturilor extrem de ridicate care vor lovi Grecia în următoarele zile Crucea Roșie Elenă (E.E.S.) își intensifică eforturile pentru a proteja cetățenii de efectele nocive ale caniculei. Astăzi marți 11 iunie între orele 0930 și 1230 echipele E.E.S. vor fi prezente în Piața Syntagma lângă stația de metrou pentru a desfășura o amplă acțiune de prevenire și informare timpurie.

Detalii de știri

Acțiunea este parte a unui plan coordonat de Crucea Roșie Elenă pentru a răspunde crizei climatice și va implica personal medical și voluntari din diverse departamente ale E.E.S. inclusiv Sănătate Asistență Socială și Samaritani-Salvatori & Tineret. Scopul principal al campaniei este de a educa cetățenii cu privire la măsurile de siguranță necesare pentru a face față temperaturilor extreme punând un accent deosebit pe protejarea grupurilor vulnerabile cum ar fi copiii vârstnicii persoanele fără adăpost și refugiații.

Un punct central al acțiunii de astăzi va fi Stația de Hidratare E.E.S. unde se va distribui gratuit apă îmbuteliată cetățenilor aflați în centrul Atenei. În ziua precedentă o acțiune similară a avut loc tot în Piața Syntagma unde Crucea Roșie a distribuit 6.000 de sticle de apă cu gheață.

E.E.S. a lansat recent Protocolul simplificat „Acțiune timpurie – Temperaturi extrem de ridicate din Grecia” în colaborare cu Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilunii Roșii (IFRC) și Observatorul Național din Atena pentru a asigura informarea continuă a cetățenilor pe toată durata verii.

Această inițiativă vine într-un moment critic când schimbările climatice aduc provocări fără precedent. Crucea Roșie Elenă se angajează să ofere sprijin și resurse pentru a proteja sănătatea și siguranța publicului în fața acestor temperaturi extreme.