Mai mult de treizeci de persoane sunt izolate în satul lor care a fost grav afectat de o furtună

Satul Drakeia, situat pe Muntele Pilion, se confruntă cu o situație dificilă după ce vremea rea provocată de furtuna Elias a devastat regiunea. Aproximativ 350 de locuitori din acest sat se află într-o situație critică, fără acces la rețeaua de drumuri.

Accesul în sat este acum dificil și periculos, deoarece drumurile au fost distruse sau întrerupte, iar singura opțiune pentru a ajunge în zonă este să mergi pe jos, traversând molozul. Satul a emis un avertisment de pericol, iar locuitorii sunt îngrijorați pentru siguranța lor, întrucât satul lor se află între Chania și Agria, iar drumurile care duc acolo sunt impracticabile. Din această cauză, localnicii sunt nevoiți să parcurgă zilnic 10 kilometri pe jos până la Agria pentru a obține provizii de bază, inclusiv apă și hrană.

Cu toate acestea, există chiar și familii care sunt izolate în propriile case din cauza unui pod distrus, care le blochează accesul. Acești oameni sunt prizonieri în propriile locuințe și pot ajunge la drum doar printr-o pantă prăbușită.

Unul dintre locuitori, Katerina, a exprimat disperarea lor, explicând că podul mic care le-a fost distrus le-a făcut viața foarte dificilă. Ea a trimis anterior o plângere autorităților cu privire la calitatea proastă a proiectului, în special sub podul mic, și acum temerile ei s-au confirmat cu privire la starea drumului.

pilio drakeia 4

Mai mult decât atât, alți locuitori au povestit cum casele lor au fost afectate de inundații și alunecări de teren, punându-le în pericol. Situația este disperată pentru acești oameni care trăiesc în case catalogate ca “roșii,” ceea ce înseamnă că sunt în pericol de a fi distruse în orice moment din cauza eroziunii și a fisurilor care s-au format.

pilio drakeia

pilio drakeia 5

Satul Drakeia este cunoscut pentru producția de mere de pe Muntele Pilion, dar fermierii se confruntă acum cu dificultăți majore, deoarece nu pot ajunge la fermele lor din cauza stării drumurilor. Președintele satului, Nikos Kapelas, a subliniat importanța sprijinirii producătorilor locali, deoarece venitul majorității locuitorilor provine din producția agricolă. Este crucial să se remedieze rapid problema rețelei de drumuri pentru a permite recoltarea merelor, castanelor și a altor culturi din zonă.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Share the news with your friends