Grecia Următoarea vreme: Două valuri de frig amenință să aducă zăpadă în Attica după vânturi puternice și furtuni

Meteorologii se așteptau la sosirea a două valuri de frig severe din Ucraina în Grecia, care vor avea ca rezultat o scădere bruscă a temperaturilor în următoarele zile și ninsori chiar și în munții Atticii, potrivit ultimelor rapoarte emise.

Țara fiind expusă la furtuni meteorologice severe în ultimele zile, meteorologul Giorgos Tsatravelias a indicat că „un nou val de frig va mătura țara în cursul săptămânii viitoare”.

La rândul său, un alt meteorolog a avertizat în postarea sa că primul val de frig va începe marți, 9 ianuarie, și va fi martorul unei scăderi semnificative a temperaturilor, întrucât se așteaptă să scadă până la 8 grade Celsius și să fie însoțită de vânturi puternice de sus. la 9 Beaufort.

De asemenea, sunt așteptate furtuni în regiunile din Marea Egee și înghețuri puternice în nordul Greciei, zăpadă căzând la altitudini de până la 600 de metri deasupra nivelului mării.

Așteptările indică faptul că cel de-al doilea val va sosi la sfârșitul săptămânii viitoare și este de așteptat să fie mai sever decât primul, întrucât va fi martorul unei scăderi suplimentare a temperaturilor și a zăpezii în munții Atticii și poate în suburbiile din nord.

Primul val este programat pentru 9 și 10 ianuarie, când temperaturile sunt așteptate să scadă cu 6-8 grade, vânturi puternice de nord peste Marea Egee depășind 9 Beaufort, condiții de furtună în zonele afectate ale Mării Egee și înghețuri puternice în nordul Greciei. . Se așteaptă să cadă zăpadă la altitudini de până la 600 de metri de Amfissa și nordul acesteia.

În ceea ce privește al doilea val, care este așteptat să sosească pe 12 și 13 ianuarie, va fi martorul unei scăderi suplimentare a temperaturilor de până la 2-3 grade, vânturi puternice de nord în Marea Egee care depășesc 9 Beaufort și înghețuri puternice în nordul Greciei. , cu zăpadă din Volos și sud până la 300 de metri.

Orientările meteorologice indică faptul că temperaturile maxime așteptate miercuri vor fi de 9 grade Celsius la Atena și 7 grade Celsius la Salonic, în timp ce sâmbătă vor varia între 7 grade Celsius la Atena și 5 grade Celsius la Salonic.