Politechnio: Sărbători jubiliare – măsuri de securitate extrem de stricte, drumuri și stații de metrou închise

Sute de cetățeni, printre care și copii, au venit în această dimineață în clădirea Universității Politehnice din centrul Atenei pentru a depune flori la aniversarea a 50 de ani de la răscoala în memoria oamenilor care au rezistat juntei, au luptat și s-au sacrificat pentru democrație.

Toată lumea lasă o floare chiar în ușa instituției de învățământ, care în urmă cu 50 de ani a fost distrusă de forțele de securitate cu un tanc pentru a-i aresta pe protestatari.

Din această după-amiază, grupuri de studenți vor începe defilarea în direcția Ambasadei Americane. Echipele de poliție întărite sunt în alertă totală, iar străzile din centrul Atenei vor fi închise treptat.

Aproximativ 5.500 de polițiști vor fi pe străzile Atenei pentru a menține ordinea și siguranța cetățenilor, iar pentru a preveni eventualele incidente în timpul zilei, în operațiunea de securitate vor fi dislocate elicoptere aeriene și drone. În plus, se va acorda o atenție deosebită protecției Ambasadei SUA și potențialelor ținte israeliene.

Măsurile de securitate au fost majorate și în zona Exarchia din cauza incidentelor survenite la construcția metroului în zilele precedente. Potrivit surselor din poliție, forțele de ordine sunt pregătite pentru toate cazurile posibile.

În legătură cu evenimentele aniversare de astăzi, s-au făcut modificări și în ceea ce privește transportul în comun.

La ora 14:00, stațiile de metrou Monastiraki, Megaro Music, Sindagma și Panepistimio vor fi închise, iar trenurile vor trece prin aceste stații fără oprire. De asemenea, linia de autobuz Χ95-Aeroportul Sindagma va circula doar până la stația de metrou Katekhaki.

Totodată, Direcția Trafic Attica va lua măsuri pentru facilitarea traficului în centrul Atenei.

Poliția îndeamnă șoferii să evite conducerea și parcarea în zonele de evenimente, de-a lungul traseului procesiunii ceremoniale și în vecinătatea Ambasadei SUA.

Share the news with your friends